Son raporlara göre Google, Pixel Fold adlı katlanabilir bir telefon üzerinde çalışmalarına başladı.

Google kısa bir süre önce katlanabilir telefonların piyasaya sürmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Konuyla ilgili yayımlanan yeni raporlar Display Chain Consultants Kıdemli Direktörü David Naranjo’nun önceki raporuyla uyumlu görünüyor. Ayrıca raporda yer alan bilgilere göre cihaz bir LTPO OLED ekrana da sahip olacak.

Rapora göre akıllı telefonun ekran altı kamera kurulumuna sahip olabilir. Hatırlarsanız Google Pixel Fold ile ilgili patent görselleri internete sızdırılmıştı. Cihaza ait olduğu iddia edilen tasarım cihazın Samsung Galaxy Fold serisine benzer bir tasarımla geleceğini gösteriyordu. Yayımlanan görsellere göre Google Pixel Fold’un ortasında silindirik bir menteşe ile dışa doğru katlanır bir ekran yer yer alacak.

Android telefona Google Pixel Launcher nasıl kurulur?

Raporda Google’ın yeni telefonu için ekranı Samsung’tan tedarik edeceği bilgisine de yer verilmiş durumda. Aslına bakarsanız bu pek de sürpriz bir gelişme değil. Çünkü geçtiğimiz aylarda iki teknoloji devi Wear OS 3 ve yaklaşmakta olan Pixel 6 serisi güçlerini birleştirme kararı almıştı. Google’ın katlanabilir ekran pazarında yeni olacağını düşündüğümüzde de ekran konusunda Samsung’la çalışmasının mantıklı bir hamle olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Yakında piyasaya sürülmesi beklenen Google’ın Pixel 6 serisi akıllı telefonlarının 19 Ekim’den itibaren ön siparişlere sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra şirketin Pixel 6 lansman etkinliğinde Pixel Fold cihazı hakkında da bilgi vermesi bekleniyor. Konu hakkında yayımlanan raporlar ve daha önceki sızıntılara göre de Google’ın Pixel Fold modelini bu senenin sonuna kadar tanıtacağı yönünde.

Şirket, katlanabilir telefonda Samsung ile rekabet edecek

Google’ın katlanabilir ekran pazarında nasıl bir başarı sergileyeceği bilinmese de şirketi büyük bir mücadele beklediği kesin. Şirketin katlanabilir telefonu piyasaya çıktığında Samsung, OPPO, Huawei, Vivo gibi markalarla rekabet edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir