Apple şirketi katlanabilir cihazlar üstündeki çalışmaları hızlandırıyor gibi gözüküyor. Haitong International Securities’ın analisti Jeff Pu tarafından hazırlanan son rapora göre, firma 2025’in sonlarında 20.3 inç ekranlı katlanabilir bir cihazın üretimine başlayabilir. Bu telefonu 2026’da çıkacak olan katlanabilir iPhone takip edeceği aktarılıyor.

Ünlü bir analist Ming-Chi Kuo daha önce Apple’ın 2027’de 20.3 inç katlanabilir ekranlı bir MacBook çıkarmayı planladığını duyurmuştu. Ross Young adlı kaynak da Apple’ın 2026 veya 2027’de 20 inçlik katlanabilir ekranlı hibrit bir cihazı piyasaya süreceğini ifade etmişti. Bloomberg’den Mark Gurman ise Apple’ın çift ekranlı katlanabilir bir MacBook ya da iPad melezi üstünde çalıştığını dile getirmişti.

Apple şirketi katlanabilir cihazlar üstündeki çalışmaları hızlandırıyor gibi gözüküyor. Haitong International Securities’ın analisti Jeff Pu tarafından hazırlanan

Jeff Pu’nun raporu, şirketin katlanabilir cihazlar üstündeki çalışmalarının hızlandığını adeta ortaya koyuyor. Bu raporda tedarik zinciri kontrollerinde Apple’ın katlanabilir cihazlarının görünürlüğünün ciddi anlamda arttığı da ifade edilmekte.

Katlanabilir iPhone İçin İki Farklı Ekran Boyutu Seçeneği Olabilir

Jeff Pu, katlanabilir cihazlarla Apple’ın “ultra üst sınıfı” hedeflediğini söyledi. Markanın iPhone için 7.9 ve 8.3 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğini değerlendirdiği aktarılıyor.

20.3 inç ekranlı olacak katlanabilir ekran, melez cihazın üretimi daha önce de belirttiğimiz gibi 2025 yılının sonlarında başlayacağı söyleniyor. 2026 senesinde ise katlanabilir iPhone’un hazırlıkları başlayabilir. Bu konuyla önümüzdeki dönemde yeni öngörü ve haberlerle karşılaşmak sürpriz gelmeyecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir