Teknoloji üreticisi Google’ın yeni Google Pixel Fold katlanabilir akıllı telefon modelinin üretim sürecine başlandığı iddia edildi. Henüz geçtiğimiz aylarda Pixel 7 serisinin tanıtımını gerçekleştiren Google, akıllı telefon modelleri için ise hızını artırmaya başlıyor.

Mayıs ayında sızıntılar ile gündeme gelen Pixel cihazının üretim sürecine girdiği iddia ediliyor. Bu noktada cihazları Google Pixel Fold veya Pixel Notepad adı ile pazarda görmemiz bekleniyor.

Google Pixel 6a tanıtıldı

Google Pixel Fold ve Pixel 7 Ultra detayları

20

Katlanabilir akıllı telefon pazarında lider Samsung olsa da Google’ın çalışmaları da devam ediyor. Yeni Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modelleri ile Android pazarına iddialı giriş yapan Google, şimdi ise katlanabilir cihazları ile fark yaratmak istiyor. Google’ın bu katlanabilir akıllı telefon modeli daha önce Google Kamera uygulamasının yazılım kodlarında gözükmüştü. Çin’den gelen bilgiler kapsamında ise Pixel Fold yada Pixel NOtepad adlı bu modelin üretim sürecine başlandığı iddia ediliyor. Öyle ki bu üretimin ise Foxconn üretim şirketi tarafından gerçekleştirildiği de belirtiliyor.

Yatay olarak da kullanılabilmesi beklenen Google’ın katlanabilir modeli, tasarım noktasında Oppo Find N modeline oldukça benziyor. Galaxy Z Fold ailesinde olduğu gibi uzun bir ekran olmayacak ve Çin’den gelen sızıntı detaylarına göre 5.85 inçlik bir katlana ekranı göreceğiz. Google Pixel Fold, kamera noktasında ise çift kamera kullanacakken, 12.2 megapiksel + 16 megapiksel olarak bu kurulumu göreceğiz. Google’ın sadece katlanabilir model serisi değil amiral gemisi ailesi olan Pixel 7 serisi için de önemli detaylar bulunuyor. Öyle ki Pixel 7 Ultra modelinin geleceği iddia edilirken, 2K ekranlı bu cihazda 100 megapiksel ana kamera ve 50 megapiksel ISOCELL GN1 periskop lensinin de bulunması bekleniyor. Google’ın merakla beklenen bu cihazları hakkında şuan için bilinen detaylar bunlardan ibaret durumda.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir