Kripto para dünyasının temel isimlerinden Bitcoin’e Kasım ayı içerisinde gelmesi beklenen güncelleme ile ilgili olarak bir rapor, güncellemenin oldukça faydalı olduğunu gösteriyor. Bitcoin’e gelecek olan en önemli güncellemelerden biri olduğu gösterilen Taproot güncellemesi, kullanıcı gizliliğini artıracak ve iddialara göre; Ethereum’da yer alan akıllı kontratlar özelliğini ile beraber gelecek. 

Kripto paraların şu an için en değerli olan; aynı zamanda ilk kripto para olma özelliği ile de yeni bir çağın başlangıcı olarak gösterilen Bitcoin, şu ana kadarki en büyük ve önemli güncellerden birini almaya hazırlanıyor. Gelecek 2 ay içerisinde sunulması beklenen bu yenilikler arasında ‘akıllı kontratlar’ özelliği de yer alacak. Bitcoin’in en çok eleştirilen özelliklerinden biri, kendin geliştirmeyip donanım anlamında diğer kripto paraların gerisinde kalmasıdır. Bu şekilde değerlendirilirken Bitcoin’in Kasım ayı içerisinde büyük bir güncelleme alınacağı dile getirildi. Kripto para borsası Kraken’in raporunda da bunun Bircoin için en önemli ve en büyük yenilikler olduğu aktarıldı. 

“Geride kaldı” söylemlerine karşı tepki

Bitcoin’e getirilen son büyük güncelleme, 2017 yılında sunulan SegWit’ti. Bu güncelleme ile beraber Bitcoin’in protokolü ölçeklendirildi. Fakat paranın altcoinlerin gerisinde kaldığı düşünceleri bir türlü durmadı. Pek çok kişiye göre Bitcoin, adı sayesinde ayakta duran ve yakın zamanda sönecek olan bir kripto paradır. Bitcoin’e Kasım ayı içerisinde gelmesi beklenen Taproot güncellemesi ise, pek çok kaynağın ifadesine göre kripto paranın yaklaşık olarak son 4 yıl içerisinde aldığı en büyük ve önemli güncelleme olacak. Bu güncelleme özellikleri bağlamında diğer kripto paraların gerisinde kaldığı dile getirilen Bitcoin’in bu anlamda biraz daha değerlendirme yapılması  bekleniyor. Elbette ki maddi değerinde olacak değişiklikler ile ilgili şu an için bir şey söylemek zordur. 

Taproot güncellemesi, Bitcoin’in madencilik verimliliği ve gizliliğini artırmak adına kullanıcıların mahremiyet durumlarını daha da güçlendirecek. Bunun yanı sıra Bitcoin, iddialara göre bu güncelleme ile beraber Ethereum’da yer alan akıllı kontratlar özelliğini de Bitcoin’in bünyesine ekleyecek. Bitcoin ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir