Safari’ye alternatif yeni iOS tarayıcısı Arc Search, farklı bir deneyim isteyenler için tasarlandı ve ücretsiz olarak çıkışını yaptı.

The Browser Company tarafından hazırlanan Arc Search, şimdilik sadece ücretsiz olarak iOS’ta yer alıyor. Sade fakat modern bir arayüzü bulunan uygulama, Apple izin vermediği için Safari ile aynı temeli paylaşıyor ve çok seri bir kullanıcı deneyimi getiriyor. Yeni tarayıcıyı diğerlerine farkla özellikle aramaya odaklayan ve bu konuda, “Chrome ve Safari’ye göre arama yapmak 2 kat daha hızlı” açıklamasında bulunan firma, bunda yalan söylemiyor çünkü yapılan denemeler bu iddiayı doğruluyor, tarayıcıyı açtığınız anda karşınıza arama sayfası çıkıyor. Türkiye’den de elde edilebilen bu uygulama, özellikle “Browse for me” özelliği ile diğerlerinden öne çıkıyor. Bu yapay zeka destekli özellik, belirli bir konu hakkında tarayıcı bilgisi almak için kendi başına bir arama gerçekleştirir ve elde edilen sonuçları özel bir arayüzde düzenli bir şekilde size sunar. Aşağıda gösterilen bu arama deneyimi, alana benzersiz bir yaklaşım getiriyor.

Arc Search Olumsuz İçeriği Engelliyor

Arc Search Olumsuz İçeriği Engelliyor

İstenirse elbette Google temelli normal arama da yapabilen bu tarayıcı, sayfalardaki okuma deneyiminizi olumsuz olarak etkileyebilecek birçok içeriği de otomatik engelliyor. İstendiği takdirde varsayılan tarayıcı olarak ayarlanılabilen Arc Search, açık sekmeler arasında akıcı ve hızlı bir geçiş sunuyor. Ayrıca herhangi bir hesap girişi yapmadan kullanılabilen tarayıcı, CEO tarafından yapılan duyuruya göre yakında “Arc Anywhere” altyapısı üzerinden Windows/Mac’teki Arc tarayıcı ile sekme senkronizasyonu da yapabilecek.

Mac tarafında çok sevilen Arc tarayıcı için Windows macerasının başlaması da çok ses getirmişti. Mac için direkt olarak ücretsiz şekilde elde edilebilen Arc tarayıcıyı için ilk olarak Windows beta davetiyeler geçtiğimiz aylarda gönderilmeye başlanılmıştı. Önceki açıklamada, tarayıcıyı Windows platformu için de Swift içinde geliştirdiklerini belirtmiş olan firma, Chromium tabanlı tarayıcılarıyla dikkat çeken Arc’in, interneti veya daha spesifik olarak internet sitelerini kişiselleştirmekte önemli bir adım attığını ifade etti. The Browser Company tarafından geliştirilen Arc adlı tarayıcı, geçtiğimiz yıl Boosts 2.0 adı verilen bir altyapıyı duyurarak kullanıcılara internet sitelerinin arka plan rengini, font rengini, font boyutunu ve font tipini kolayca değiştirme imkanı tanıdı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir