Finans teknoloji sektörünün yeni ismi Lidio dün gerçekleştirilen lansman ile tanıtıldı. Ödemelere yeni çözümler getiren Lidio, lisansını alarak resmen hizmetlerine başladı.

Hem işletmeler hem de tüketiciler için cazip ödeme seçenekleri sunarak sektöre yenilikler getiren Lidio, 2022 yılı itibariyle hedeflerini büyüttü. Resmi lisansın alınmasının ardından çalışmalarına başlayan Lidio için dün özel tanıtım gerçekleştirildi. 2011 yılında Mobilexpress ile temelleri atılan ve 2013-2014 yıllarındaki yeni çalışmalar ile online ödemelerde yepyeni bir dönem başlatan Lidio, tüm banka ve ödeme sistemlerini destekliyor.

En büyük ve en kapsayıcı: Lidio

Tanıtımda “Türkiye’nin En Büyük ve En Kapsayıcı Ödeme Platformu” olarak tanıtılan Lidio, akıllı POS yönlendirme altyapısı Lidio Smart Swtich’i kullanıyor. Tüm ödemelerde ve işlemlerde uçtan uca işlem desteği sağlayan platform, böylece işletmelerin ödeme kanalındaki tüm operasyonlarını üstleniyor. Sahte işlemlere karşı yüzde 95 oranında azaltan platform, alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birisi.

Tanıtımda Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer tarafından yapılan açıklamalarda Lidio’nun gelişim hikayesi anlatıldı. 10 yıldan beri Mobilexpress altında çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Güzer, “Geçtiğimiz yıl neredeyse lisanslı tüm ödeme kuruluşlarının tamamı kadar işlem hacmine tek başımıza aracılık ettik. 160 milyon adedin üzerinde işlem ve 33 milyar TL’den fazla hacim bugün Lidio’nun kalbi olan Mobilexpress platformunda gerçekleşti. Yine platformumuza kayıtlı 54 milyondan fazla kayıtlı kredi kartı var. Neredeyse internet üzerinde kullanılan tüm kredi kartlarını tokenize etmeyi başardık. Buna ilave olarak Lidio’nun faaliyetine başlaması ile birlikte Lidio Pass çatısı altında yer alan 1,8 milyon bireysel kullanıcı Türkiye’nin en büyük işletmelerinde pürüzsüz Lidio süreçlerini deneyimlemeye başlayacak. Lidio Pass logosunu da en çok tercih edilen işletmelerde görünür kılmaya devam edeceğiz. Hedefimiz kuracağımız küresel ve dijital köprülerle dünyanın en büyük işletmelerinin işlemlerini Türkiye’de gerçekleştirmek.2023 itibarıyla 250 milyon TL gelir üretme hedefimiz bulunuyor. Gelirlerimizi her yıl katlayarak artıracağız. Ayrıca Türkiye’nin finansal teknolojiler ve ödeme sistemleri alanlarında en deneyimli ekibini de yepyeni yeteneklerle genişletmek istiyoruz.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir