Kapatılan bir Facebook hesabını nasıl açabilirsiniz? Platformun neden hesapları kapattığını ve bunları açmak için neler yapabileceğinizi açıklıyoruz.

Facebook Marketplace nasıl kullanılır?

2022 yılına kadar toplam Facebook kullanıcı sayısı 3 milyara ulaşacak. Ancak çeşitli ihlaller ve yeni kullanıcılar nedeniyle hesaplar kapatıldığı için bu sayı sürekli değişiyor. Peki kapalı bir Facebook hesabı nasıl açılır?

iOS için Facebook indir
Android için Facebook indir

Kapatılan Facebook hesabını nasıl açabilirsiniz?

Öncelikle Facebook hesabınız izinsiz giriş veya bilinmeyen nedenlerle kapatıldıysa, üçüncü şahıslarla görüşmeden önce platform rehberini takip etmelisiniz. İşte adım adım kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır sorusunun cevabı…

Facebook hesabınız kapalıysa, oturum açmaya çalıştığınızda platform size hesabınızın kapalı olduğuna dair bir mesaj gönderecektir. Ancak bu mesajı almazsanız, başka bir sorununuz olabilir. Bu durumda ilgili sihirbazı buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Ancak, hesabınızın kapatıldığına dair bir mesaj alırsanız, bunun nedeni muhtemelen buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz Facebook kurallarını ihlal etmiş olmanızdır. Platforma göre, en yaygın ihlaller şunlardır:

  • Facebook kriterlerine uymayan içerik paylaşımları.
  • Sahte isimler kullanımları.
  • Birini taklit etmek.
  • Facebook’ta izin verilmeyen ve topluluk kurallarını ihlal eden kalıcı davranışlar.
  • Taciz, reklam, promosyon veya diğer yetkisiz amaçlar için diğer insanlarla iletişim kurmak.

Diyelim ki ciddi ihlallerden biri gerçekleşirse bu hesap sonsuza kadar kapatılacak ve bir daha asla açılamayacak. Ancak, hatasız kapatıldığını düşünüyorsanız veya kasıtsız olarak bir ihlal yaptıysanız, burayı tıklayarak Facebook’a bir inceleme talebi göndermelisiniz.

Giriş yapmak için kullandığınız e-posta adresi veya cep telefonu numarası, öncelikle Kişisel Hesabım Kapatıldı sayfası üzerinden oluşturulan bir uygulama tarafından istenir. Daha sonra kimliğinizde yazılı olan adınız ve soyadınız istenecektir. Buraya girdiğiniz ad ve soyadınız, hesabınızda yazdıklarınızla eşleşmelidir. Gerekli kontrollerin ardından uygun görülmesi durumunda hesabız Facebook tarafından yeniden aktif edilecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir