Instagram’a eklendikten sonra büyük bir popülerlik kazanan Instagram Reels, pek çok ülkede farklı tartışmalara yol açsa da uygulamadaki etkinliklerin artmasını sağlıyor. Ancak özellikle bazı kullanıcıların uygulamaya giriş yaptıktan sonra kapalı olan Instagram Reels bölümü nedeniyle Reels paylaşımı yapamaması, sorunların yaşanmasına yol açıyor. Eğer uygulamaya girdiğinizde Reels bölümünü bulamıyorsanız, aşağıdaki önerileri deneyerek Instagram’daki bu yeni özelliğin aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

Ceza Durumunu Göz Önünde Bulundurun

Uygulama politikalarının ihlal edilmesi durumunda hesapların banlanması dışında bazı engeller getirebilmektedir. Instagram Reels bölümü için de böyle bir durum söz konusu olacağından dolayı kullanıcıların Instagram’da göremediği Reels alanında ceza alıp almadığını kontrol etmesi gerekebilir. Eğer cezaya bağlı bir şekilde mevcut hatanın yaşanmadığını düşünüyorsanız, aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Güncelleme Kontrolü

Uygulamalarda yapılacak güncelleme kontrolü hem mevcut hataların hem de yeni özelliklerin uygulamaya eklenmesini sağlar. Bu nedenle eğer Instagram üzerinden mevcut alanlara ulaşamıyorsanız, öncelikli olarak kontrol sağlamanız ve güncelleme varsa güncellemeyi telefonunuza kurmanız gerekir. Güncelleme sonrasında uygulamayı açarak yapacağınız kontrollerde Reels bölümünün aktif olup olmadığını görebilirsiniz.

Hesap Değişimi

İşletme hesabı ve bireysel hesap olarak iki farklı hesap türünün bulunduğu Instagram’da iki hesap arasında geçiş yapılması, yaşanabilen pek çok farklı probleme çözüm olabilmektedir. Bu nedenle ayarlar bölümünden yapacağınız geçiş işlemleri ile birlikte mevcut hatanın giderilip giderilmediğini kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda cihaza bağlı sorunlar yaşanabileceğinden dolayı farklı bir telefon üzerinden hesabınıza giriş yaparak özelliğini aktif olup olmadığını da mutlaka kontrol edin.

Hikayelerde Kısa Reels Videosu Paylaşma

Mevcut sorunu yaşayan kullanıcıların hikayeler bölümü üzerinden kısa bir video paylaşarak Reels bölümüne eriştiği bilinmektedir. Benzer yöntemi deneyerek de Reels sekmesine ulaşabilirsiniz.

Belirtilen önerilerin dışında tercih edilebilecek diğer yöntemler ise şöyledir;

  • Kısa süre önce aktif hale getirilmiş hesapta belirli bir süre boyunca Reels çekmesi görülmeyebilir. Bu nedenle kısa bir süre beklemek ve birkaç gün sonra Reels özelliğini kontrol etmek gerekebilir.
  • Özellikle yeni bir güncelleme ile birlikte mevcut sorun yaşanmaya başlanan cihazda,yaşanan uyumsuzluk sorunları nedeniyle de hata alınabilir.
  • Uygulamanın telefondan tamamen silinerek yeniden yüklenmesi, yeniden tüm ayarların uygulama varsayılan ayarlar ile yüklenmesini sağlar. Böylece yaşadığınız pek çok sorun da giderilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir