John Wick uzun bir aradan sonra geri döndü. Geri dönüşü ile serinin en iyi çıkışını yaparak hafta sonunun en çok izleneni oldu. John Wick 4, Kuzey Amerika Gişesinde 73,5 milyon dolar kazanırken, global pazarda bu miktara bakacak olursak 137,5 milyon doları buldu. Film, bu hafta sonunda yaptığı açılış ile 71 pazarın tamamında birinci sıraya yerleşti.

Filmin ışıltılı hafta sonu açılışı ile dikkat çeken birkaç başlıkta tarih yazdı. Elzer & Associates’e göre John Wick serisi  son 40 yılda dördüncü bölümünün yayınlanması ile rekor bir açılış yapan dokuz seriden bir tanesi olmuştur. Bu dokuz serinin arasında olan John Wick aynı zamanda her yeni bölümünün yayınlanması ile popülaritesi daha da artan dört filmden biri özelliğini taşımaktadır. John Wick 4 pandemi sonrasında toplanan gişelerde +18 yaş derecesine sahip olan filmler içinde en büyük açılışı da yaptı.

Orijinal John Wick 14 milyon dolar ile, ikinci film 30 milyon dolarla ve üçüncü olarak film 56 milyon dolar ile açılışını yapmıştır. Son olarak 73.5 milyon dolarlık açılış yapan dördüncü film seriye büyük bir ilerleme kaydetmiş oldu.

John Wick 4 Serinin En İyi Çıkışını Yaptı

John Wick 4’ün eleştirmenlerden alınan yorumları

John Wick 4 ilk ticari başarısı ve eleştirmenlerden alınan olumlu yorumlar ile eşit düzlemde ilerlemektedir. IGN Türkiye’nin 10 üzerinden 9 puan verildiği John Wick incelemesinde İlk filmin sade ve samimi görkemi, John Wick 4’te her şeyin estetik hale getirildiği, ciddiyet ile absürtlüğün arasındaki o fark arasında gidip gelinebildiği ancak buna rağmen bir an dahi sizi sıkmayan, yapmak istediğini sonuna kadar başaran bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan gişeler DC’nin Shazam 2  Tanrıların Öfkesi filmine pek güzel davranmadı. Variety’e göre Shazam 2, ikinci haftasında yalnızca 9.7 milyon dolarlık gişe başarısı elde edebildi. Bu da ilk haftası ile karşılaştırdığımız zaman yüzde 69’luk bir gerileme olduğu görülüyor. Tanrıların Öfkesi, Kuzey Amerika’da 46 milyon dolar kazancı olurken, filmin bütçesi 110 milyon dolar civarında olurken tanıtım harcamaları da benzer bir bütçeye sahipti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir