Jack Dorsey, bitcoin madenciliğine adım attığını duyurdu. Jack Dorsey’in şirketi Block bitcoin madenciliğinde kullanılan işlemciler geliştirmek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Jack Dorsey’den Bitcoin Madencilik Adımı
Jack Dorsey, Bitcoin Madenciliğine Adım Attı

Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu ve eski CEO‘su Jack Dorsey’in şirketlerinden biri olan Block, kripto endüstrisinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Block, bitcoin madenciliğinde kullanılan işlemcileri geliştirmeye başladı. Jack Dorsey, Block şirketirin 5 nanometrelik yüksek performanslı bir Bitcoin madencilik ASIC’inin prototip tasarımını tamamladığını açıkladı. 

Jack Dorsey’in Bitcoin Madenciliği ASİC’leri Talebi Artırdı

Jack Dorsey’in ABD merkezli şirketi Block söz konusu gelişmeyi kısa bir süre önce tamamladıklarını dile getirdi.Şirket ayrıca bitcoin madenciliği ASIC’lerinin geliştirilmesinin teknik ve mali açıdan zorlu bir süreç olduğunu açıklamalarına ekledi.Bu yeni gelişme, bitcoin madencileri ve bitcoin ağı için zararlı olduğunu düşünülen bitcoin madenciliği ASİC arzının yüksek seviyede merkezileşmesine neden oldu.

Block şirketi kurucusu Jack Dorsey, son birkaç aylık bir sürede gerçekleşen ilerlemelerin, Block’un tasarım varyantlarının denemesine olanak sağlayacağı açıklamasında bulundu.Dorsey ayrıca bu ilerlemelerin, uygun fiyatlı Bitcoin madencilik işlemcilerini sağlamak adına çalışmalarını doğrulamasına da imkân tanıyacağını belirtti.

Jack Dorsey’den Bitcoin Madencilik Adımı
Jack Dorsey, Bitcoin Madenciliğine Adım Attı

Block, Intel’den ASİC Yongası Satın Aldı

Block şirketi, bunun yanında  ek olarak işlemci devi Intel’den bir grup ASİC yongası da satın alımı gerçekleştirdiğini belirtti. İşlemci devi Intel, kısa bir süre önce Bitcoin madenciliği için işlemci üretimini askıya aldığını duyurmuştu. Fakat Intel’in bu açıklaması ardından Block’un Bitcoin madenciliği işlemci üretimi, kripto para topluluğu tarafından olumlu karşılandı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir