Her cihazda olduğu gibi cihaz yedeklemeleri oldukça önemli oluyor. Bu noktada iPhone’unuzu yedeklemekte önemli konulardan birisi olarak biliniyor. Apple’ın bu yedekleme için çeşitli çözümleri bulunurken hem iTunes hem de iCloud büyük yedekleme sistemi ile ağır bir sürece sahip oluyorlar. Bu noktada kısmı yedeklemeler seçilemiyor ve bu noktada tüm cihaz yedeği alınıyor. Ancak çeşitli alternatif yollarla da iPhone’u iTunes olmadan yedekleyebilirsiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde iTunes olmadan bir iPhone nasıl yedeklenir buna bakacağız.

iPhone’u iTunes Olmadan Yedeklemek

1 1556701308

iCloud üzerinden yedek yapmayı tercih edenler doğru bir seçim yapsalar da, yedekleme yavaşlığı oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ancak çeşitli üçüncü parti uygulama destekleri ile iTunes olmadan da daha hızlı bir şekilde yedekleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için DearMob iPhone Manager adlı bir üçüncü parti yazılımı kullanacağız. DearMob, iTunes gerektirmeyen bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu araç ile fotoğraflar, mesajlar, kişiler, müzik ve videolar gibi birçok içerikleri ayrı ayrı yedekleyebiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli dosya formatlarını değiştirmenize de olanak sağlıyor.

  • İlk olarak iPhone cihazınızı bir bilgisayara USB ile bağlayın.
  • Daha sonra iPhone’da bu bilgisayara güven seçeneğini seçin.
  • DearMob iPhone Manager aracını açık ve Yedekle seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra Şimdi Yedekle’ye tıklayın ve iPhone yedekleme dosyası oluşturulacaktır.  

Ayrı Dosya Nasıl Yedeklenir?

iPhone’da yer alan tüm dosyalar yerine seçim yaparak dilediğiniz içeriği de yedekleyebilirsiniz. Bu noktada mesajlar ve müzikler yerine sadece fotoğrafları yedeklemek istiyorsanız yine benzer bir işlem gerçekleştireceğiz.

  • iPhone cihazınızın bilgisayara bağlı iken iPhone Manager uygulamasını açın ve Fotoğraf Aktarımı bölümüne tıklayın.
  • Burada yedeklemek istediğiniz fotoğrafları seçin.
  • Daha sonra Dışa Aktar seçeneğine basın ve yedekleme dosyasının oluşmasını bekleyin. İşlem tamalanmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir