İTunes’dan Spotify ve Spotify Mobile’a geçiş yapıyorsanız, karşılaşacağınız en büyük zorluklardan biri, yeni müzik akışı hizmetinizi iTunes’un olduğu gibi ayarlamaktır.

Muhtemelen iTunes’da çalma listeleri ve akıllı çalma listeleri halinde düzenlenmiş geniş bir müzik kitaplığına sahip olacaksınız. Çalma listeleri, göreceğimiz gibi Spotify’a taşınmak için yeterince kolaydır, ancak akıllı çalma listeleri desteklenmez. Akıllı çalma listesi, bir dizi kritere göre otomatik olarak güncellenen bir çalma listesidir.

Örneğin, en çok çaldığınız parçalara veya beş yıldız olarak derecelendirdiğiniz parçalara veya B harfiyle başlayan bir sanatçının parçalarına dayalı bir akıllı çalma listesi oluşturabilirsiniz. Bu değerlerden biri her değiştiğinde, akıllı çalma listesi güncellenir. —bir parçayı beş yıldız olarak derecelendirin ve otomatik olarak beş yıldızlı akıllı çalma listenize eklenecektir. Akıllı bir çalma listesini Spotify’a aktarmak mümkündür, ancak önce onu statik bir çalma listesine dönüştürmeniz gerekir. Hadi bir bakalım

Akıllı bir çalma listesini statik bir çalma listesine dönüştürün

Önce iTunes’u açın ve kenar çubuğunda çalma listelerinizi bulun. Akıllı çalma listeleri, yanlarında bir dişli simgesiyle tanımlanır; statik çalma listelerinde bir nota simgesi bulunur.

Akıllı bir çalma listesini statik bir çalma listesine dönüştürmek için farenizle üzerine tıklayın ve Çalma Listeleri kelimesinin üzerine sürükleyin.

Artık akıllı olanla aynı ada sahip statik bir çalma listesi oluşturulacak. Oluşturduğunuz sırada çalma listesinde bulunan tüm parçaları içerecektir – açıkçası, akıllı çalma listesi gelecekte güncellenirse, bu değişiklikler statik olana yansıtılmayacaktır.

Bir çalma listesini Spotify’a aktarın

Şimdi masaüstünde Spotify’a geçin. Dosya > Çalma Listelerini İçe Aktar’a gidin ve listeden iTunes’u seçin. Tüm statik iTunes çalma listeleriniz artık kendi iTunes klasörlerinde Spotify çalma listeleri olarak gösterilecektir. İsterseniz, seçtiğiniz çalma listesini iTunes klasöründen ana çalma listeleri alanına sürükleyebilirsiniz.

İhtiyacınız yoksa, kalan iTunes çalma listelerini de silebilirsiniz. İçe aktarılan oynatma listesine tıklayın. Çalma listesindeki tüm parçalar, Spotify veritabanındaki karşılık gelen parçalarla eşleştirilecektir. Çalma listesindeki Spotify’da olmayan tüm parçalar masaüstü uygulamasında yine çalınabilir. Bunlar yerel dosyayı kullanacak, bu yüzden onları hala dinlemek istiyorsanız silmediğinizden emin olun.

Spotify Mobile’da içe aktarılan çalma listeleri

Son olarak, akıllı telefonunuzda Spotify Mobile uygulamasını açın. Kenar çubuğunu açmak için soldan içeri kaydırın ve Müziğiniz’i seçin. Şimdi Çalma Listelerinizi görmek için en soldaki sekmeye kaydırın. İçe aktarılan iTunes çalma listeleriniz artık burada görüntülenebilir.

Yine, çevrimdışı kullanım için indirmiş olduğunuz parçalar da dahil olmak üzere, parçalar Spotify veritabanıyla eşleştirilecektir. Ancak, çalma listenizde bulunan ancak Spotify veritabanında olmayan parçalar grileşir. Bunlar mobil cihazınızda oynatılamayacak ve şu anda yerel dosyaları içe aktarmak mümkün değil. Spotify, bu özelliğin gelecekte ekleneceğini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir