İtalyan bir yargıç, Airbnb’nin vergi kaçırdığını iddia ederek 779,5 milyon euroluk meblağına el koyma kararı aldı. Savcılar, Airbnb şirketinin ev sahiplerinden hemen hemen 3,7 milyar euro kira geliri üzerinden vergi alınmadığını dile getirdi. Ayrıca başbakan yardımcısı da ulusal bir kimlik kod uygulaması aracılığıyla İtalya’nın mali gelirinin 1 milyar euro kadar arttırılabileceğini sözlerine ekledi.

Şok Gelişme: 3,7 Milyar Euro Kira Gelirinden Vergi Tahsili Sağlanamadı

bilgisayar ekranı ve Airbnb

İtalya’da yaşayan ev sahiplerinin kazançları aracılığıyla %21 seviyesinde vergi ödemeleri gerektiği biliniyor. Fakat savcılar, Airbnb’nin ev sahiplerinden vergi tahsisi sağlamadığını söylüyor. Airbnb’den BBC’ye yapılan açıklamaya göre İtalyan savcısının duyurduğu eylem karşısında büyük şaşkınlık yaşamışlar.

Airbnb sözcüsü olarak da bilinen Christopher Nutly, Avrupa merkezinin senenin altıncı ayından bu yana İtalyan vergi dairesi ile meseleyi çözüme ulaştırmaya çalıştığını dile getirdi. Nutly, yasalara her açıdan uygun hareket ediyoruz ve bu konuda haklarımızı savunmayı planlıyoruz dedi. Ayrıca Airbnb yöneticilerinin soruşturma altında olduğunu da belirtelim.

Milano Mahkemesi’nde görev yapan savcılardan gelen duyuruda, 2017-2021 seneleri arasında Airbnb şirketinde yönetici olarak göreve getirilen 3 kişi daha soruşturma altına girdi. Airbnb şirketi, 2022 senesinde firmanın kira gelirlerinin %21’lik kısmını ev sahiplerinden kesip vergi makamlarına ödemesini gerekli kılan İtalyan yasası konusunda itiraz edecek. İlerleyen günlerde farklı gelişmeler yaşanabilir, Airbnb’nin kaderi ne yönde değişecek merak konusu!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir