Daha önce kripto paralar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İsveç Merkez Bankası, bu kez Bitcoin ile ilgili olarak karamsar yorumlarda bulundu. 

Elon Musk gibi girişimciler Bitcoin ilk aşamada olmak üzere kripto para desteği veriyor olsa da merkez bankaları pek de destek vermiyordu. Kripto paraların genelinin altında merkezsiz olma ve özgürlüğün yatması, bugüne kadar her zaman geleneksel bankacılığı rahatsız etmişti. İsveç Merkez Bankası tarafından son yapılan açıklamada, Bitcoin ile ilgili değerlendirmeler yer alıyor. 

İsveç Merkez Bankası’nın açıklamalarına göre Bitcoin çökebilir

İsveç Merkez Bankası’nın başkanının düşüncelerine göre kripto paraların puldan farkı yok. Şu an için pulların çok değerli olduğunu,  ancak ilerleyen süreçlerde bu kadar değerli olmayacaklarını düşünüyor. Bunun temel olarak sebebi ise, dijital varlıkların kuruluşlar ve hükümetler tarafından düzenlenmemesi olarak değerlendirildi. Bu metkeziyetsiz sistemin, kripto paraları uzun vadeli olarak birer pula ve kripto para cüzdanlarını ise pul koleksiyonlarına çevireceği de dile getirdi. 

4 1631253421

Başkan Stefan Ingves’in Stockholm’deki bir mali etkinlik ile ortaya attığı bu iddia, kripto paraların geleceği ile ilgili olarak İsveç’in ne kadar karamsar bir düşünceye sahip olduğunu gösteriyor. Daha önce ise IMF’in de kripto paraların ilerleyen dönemler içerisinde birer pula dönüşeceğine yakın olan söylemleri ortaya attığına şahit olunmuştu. Bu açıklamalara rağmen Ingves, kripto paralar ile beraber büyük kazançlar elde ettiği inkar edilen bir durumdur. Ancak onun görüşüne göre bazı pullarla da büyük kazançlar sağlanıyor ve bir süre sonra onlar da değerini kaybediyor. 

El Salvador cesaretli bir adım atarak Bitcoin’e resmi para birimi halini aldı. Fakat halktan elde edilen son derece olumsuz tepkiler protesto yapılmasına bile sebep oldu. Daha önce finans dünyasını yönetenlerin El Salvador’un kripto para yaklaşımına olumsuz bir şekilde yorum yapıldığı görüldü. Fakat kripto para yatırımcıları bu açıklamaya rağmen merkeziyetsiz paraya inanıyor ve bazı büyüklerin kumar olarak gördüğü bu akımdan geri kalmıyor. Kripto para dünyası ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilen kripto para hakkında bilgi edinilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir