Bloglar, sıradan netizenler tarafından çevrimiçi olarak en iyi bilgi kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Sık sık istedikleri niş ile ilgili bilgi almak isterler.

Blogcular ayrıca, izleyicilerine düzenli olarak taze içerik sunma baskısını da hissediyorlar. Yeni içeriğe olan talep, onları haftada en az birkaç blog yazısı yayınlamaya zorluyor. Blog gönderileri büyük metin blokları içerse de, blog yazarlarının okuyucularını etrafta tutmak için alakalı resimler eklemeleri gerekir. Aksi takdirde içeriği okumaya gelen kişiler çok sayıda kelimeden sıkılacak ve blog yazısının tamamını okumadan sayfadan ayrılacaktır.

Genel olarak, blog yazarları, bireysel blog gönderilerine en az 2 ila 3 resim ekler. Ancak içeriğe ve konuya göre görsel sayısı bir düzineye kadar çıkabilmektedir. Bilgi grafikleri, GIF’ler (ortamı eğlenceli kılmak için) ve JPEG ve PNG gibi formatlarda ilgili görseller ekleyebilirler. Siz de bir blog yazarıysanız ve blog yazılarınıza resim eklemek istiyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Web’de bulunan her resim kullanılmaz. Parasal kayıplara yol açabilecek ve itibarınızı zorlayabilecek telif haklarını ihlal ettiğiniz için dava açabilirsiniz.

Bu makale, blogunuz için dava edilmenize neden olmayacak görseller bulmanıza yardımcı olacak birkaç kolay yolu tartışmayı amaçlamaktadır. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Tersini Kullan Görsel Arama

Blog gönderilerinizin konusu ve nişiyle alakalı görseller bulmanın harika bir yolu, ters görsel arama yöntemini kullanmaktır. Bu yöntem, arama sorgusu olarak yüklenen bir görüntünün içeriğini taramak, bölümlere ayırmak, analiz etmek ve belirlemek için yapay zeka, Makine Öğrenimi ve Bilgisayarla Görme gibi gelişmiş teknolojilerin yardımını alır. Bunu yaptıktan sonra, görsel olarak benzer arama sonuçlarını görüntülemek için tanımlanan içeriği çevrimiçi olarak eşleştirir ve arar. Kullanıcılar ayrıca, istenen içeriği içeren resim arama sonuçları almak için fotoğraf arama yardımcı programında öne çıkan içeriği metin arama çubuğuna girebilir.

Her görseller arama motorunun %100 doğru arama sonuçları gösteremeyeceğini anlamakta fayda var. Bu nedenle, çeşitli arama motorlarında tek tek görsel aramak yerine, kullanıcıların görsel arama ve tüm ünlü arama motorlarının sonuçlarını tek seferde görüntüleyin. Genel varlıklar veya ortak yaratıcılar olarak kategorize edilmiş resim sonuçlarını aramayı unutmayın. Bu tür görselleri gerçek sahibine atıfta bulunarak kullanabilirsiniz.

Kullanmak Hazır fotoğraflar

Blogunuz için kullandığınız resimler nedeniyle dava edilmekten kaçınmanın bir başka yolu da stok fotoğrafları kullanmaktır. Çeşitli var stok fotoğraf kitaplıkları web’de mevcut. Bazıları, premium ücretler veya abonelik ücretleri karşılığında görüntüleri almanıza izin verirken, diğerleri bunları ücretsiz olarak indirmenize izin verir. Blogunuzda stok fotoğrafları yayınlamak için hangi platformu seçerseniz seçin, telif hakkı ihlalleri nedeniyle herhangi bir yasal sorunla karşılaşmazsınız.

Stok fotoğraf platformları, çeşitli konu ve nişlerle ilgili görüntüler sunar. Hatta bazıları vektörler de sunuyor. Tek yapmanız gereken, nişiniz için ilgili görselleri bulmak ve onlar için ödeme yapmak veya ücretsiz olarak indirmek.

Bunu yaptıktan sonra platformdan edindiğiniz görsellerin sahibi siz oluyorsunuz ve dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Bu görüntülerin kullanım şekli konusunda başka hiç kimseye karşı sorumlu değilsiniz. Bu nedenle, bu tür fotoğraflar bloglarda kullanım için mükemmeldir.

GIF’ler Harika

Okuyucularınıza bilgi vermek veya onları kaygısız bir ruh hali içinde yönlendirmek veya eğitmek istiyorsanız, o zaman GIF’ler blog yazınızda öne çıkan büyük metin bloklarının görsel tamamlayıcısı olarak mükemmeldir.

Bu tür görüntüler, etkileşimi artırmanın mükemmel bir yoludur. GIF’ler, web sitenizin SEO’sunu ve blog gönderisinin web sayfasını güçlendirmenize yardımcı olabilecek kısa biçimli hareketli grafiklerdir. Son raporlara göre, web tarayıcıları hareketli grafiklere sahip web sayfalarını tercih ediyor.

Video göndermek istemiyorsanız GIF’ler çok büyük bir alternatif olabilir. Ayrıca, GIF’ler metni kırmanıza yardımcı olabilir. Herkes binlerce kelime okumayacak. İlgilerini çeken bölümleri daha çok okuyacaklar. İlgili GIF’leri belirli bir bölüme göndermek, metni bölmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bloğa mizah ve değer katacaklar.

Görselleri Kendiniz Oluşturun

Telif hakkı korumalı görüntüler nedeniyle telif hakkı suçlarından dava edilmekten kaçınmanın bir başka yolu da ilgili görüntüleri kendiniz oluşturmaktır. Bazı platformlar ve uygulamalar, görüntüleri kolayca oluşturmanıza yardımcı olabilir. Karmaşık grafik tasarımı öğrenmeden bunları oluşturabilirsiniz. Bu, hedef kitleniz için değerli içerik oluşturmanın en etkili yoludur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir