İnternet ortamında illa ki IPTV kavramını duymuşsunuzdur. Bizde sizlere bu içeriğimizde IP TV yasal mı? Ve kullanımı yasak mı? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağız. IP TV ile internet bağlantısı kullanarak hazır bir platforma bağlanabilir ve canlı tv, film ve dizi ile beraber canlı maç izleme olanağı sağlanabilir. Uzun yıllardır bilinen bu hizmet çok fazla tercih edilmiyor. Ancak özellikle son yıllardaki maç yayınları ve hazır sinema yayınları ile beraber kullanıcıların daha fazla merak ettiği ve yöneldiği bir hizmet olmaya başladı. Fakat IP TV yasak mı ve izlemek bir sorun çıkartır mı, gelin detaylarına bakalım.

IPTV yasal mı?

2 1579959406

TIP TV hizmetleri ücretli olarak yayın yapmaktadır. Bu noktada legal ve illegal olarak ikiye ayrılıyor diyebiliriz. Legal tarafta Digiturk gibi şirketlerin hizmetini örnek gösterebiliriz. İllegal ise fazlasıyla yurtdışından hizmet vermektedir. Türkiye kullanıcılarına ise yurtdışında yaşayan Türkler tarafından satılmaktadır. IPTV satış siteleri ödeme noktasında ise anlaşmalı ödeme sistemlerini kullanıyor. Kurulan IPTV sitesinde satın alım ekranında başka bir siteye aktarılır ve ödeme o sitede gerçekleşir.

IP TV cezası var mı?

İllegal yayınlarda daha çok satan kişinin ceza durumu söz konusu olabilir. Ancak çoğu yurtdışı kaynaklı olduğu için Türkiye bu duruma bir yaptırım uygulayamıyor. Yasal olan IP TV kullanımı ise anlaşmalı yayıncılardan satın alınan paket ve İPTV aboneliği ile gerçekleşmektedir. Bu paketlerden maç yayınları ve sinema paketlerine erişmek mümkün oluyor. Daha çok illegal İP TV yayınlarında yayında donmalar ve sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak legal olanlarda böyle bir durum söz konusu olmuyor. Ancak satın alım sonrasında kullanıcısı ile ilgilenen satıcılar bu durumlarda müdahale ederek oluşan problemleri kısa sürede çözebiliyor.

Bu kapsamda bir IP TV kullanmak veya kullanmamak tamamen size kalmış bir seçim diyebiliriz.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir