Son zamanlarda iPhone kullanıcıları için sorunlara neden olan Diğer klasörü nedir ve içindeki verileri nasıl silinir?

iPhone kullanıcıları, akıllı telefonlarındaki Genel iPhone depolama ayarları üzerinden cihazlarında ne kadar yer kaldığını kontrol ettiklerinde “Diğer” adlı bölümün yeterli veri içerdiğinden ve cihazlarında yeterli alan olmadığından şikayet ediyorlar. Peki iPhone’daki “Diğer” klasörü nedir ve nasıl temizlenir?

iPhone’daki Diğer klasörü nedir?

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek iPhone’unuzda görebileceğiniz “Diğer” klasörü aslında sistemin kullandığı önbellek gibi verilerin görüntülendiği alandır. Örneğin, Bluetooth aracılığıyla bir cihazla eşleştirdiğinizde veya bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda veya bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, önbellekteki veriler önbelleğe alınır.

iPhone’da Face ID nasıl kapatılır?

Genellikle bu veriler çok küçük olmalıdır. Aslında, verimli bir sistemde yalnızca birkaç megabayt kaydetmek için tasarlanmıştır. Ancak Netflix veya Spotify gibi bir uygulama kullanırsanız cihazınız üzerindeki verilerin çoğunu indirmeye çalışacaktır.

Bu özellik aslında kullanıcı performansını artıran bir yöntemdir. Çünkü WhatsApp’ta anında birisine mesaj atabilir ve uygulamaya geri dönebilirsiniz, burada içeriği yeniden açmanıza gerek kalmadan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Özellikle Safari, Chrome veya Firefox gibi tarayıcılarda ve Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi iyi optimize edilmiş uygulamalarda çok verimli çalışır. Şimdi bakalım neden bu kadar yer kaplıyor…

Diğer klasörü neden bu kadar yer kaplıyor?

Bu önbelleğe alınmış veriler, yalnızca sınırlı bir süre burada kaldığından günlük kullanımda çok fark edilmeyebilir; bu, siz onları kaldırana kadar cihazınızın belleğinde saklanan türden veriler olmadığı anlamına gelir.

Ancak bahsettiğimiz platform türünü kullanıyorsanız karşınıza çıkan her şey anında önbelleğe alınacaktır. Bu şekilde, bir sonraki girişinizde uygulamayı arka planda kapatsanız bile, internet bağlantınız olmasa bile en son görüntülediğiniz sayfa görüntülenecektir.

Örneğin, bir süre Instagram’da gezinin, ardından arka planda çıkış yapın ve uygulamayı kapatın, ardından internet kapalıyken tekrar giriş yapın ve ana sayfayı göreceksiniz. Ek olarak, izlediğiniz videoları dengeleyecektir.

Elbette bu durumun son dönemde gündeme gelen olumsuz yönleri de var. Örneğin Facebook’u App Store’dan indirmek isterseniz size bu uygulamanın sadece 255,4 megabayt yer kapladığını söylüyorlar.

Ancak bir süre kullandıktan sonra cihazın hafızasını kontrol ettiğinizde birkaç GB’ı aştığını görebilirsiniz. Ayrıca, birden fazla sosyal medya platformu ve benzer dijital film ve akış uygulamaları kullanıyorsanız, 64GB cihazınızın oldukça hızlı bir şekilde dolduğunu fark edeceksiniz. Peki bu alan nasıl temizlenir?

iPhone Diğer klasörü nasıl silinir?

Bu gibi durumlarda en etkili çözüm maalesef en yaygın seçenektir. Bunu yapmak için verileri bir bulut sistemindeki veya bilgisayar veya USB gibi bir cihazdaki cihazınıza kopyalayın, ardından cihazı sıfırlayın ve verilerinizi tekrar yükleyin.

Fakat uzun süreli kullanım ile tekrar aynı durumla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Bunun için başka seçenekler de yapabilirsiniz. Bu programlar size ne kadar dosya önbelleğe almanız gerektiğini sormasa da o verilerden tek tek kurtulabilirsiniz. Örneğin, cihazınızda en çok yer kaplayan uygulamaları kaldırıp yeniden yüklemek, önbelleğe alınmış dosyaları da temizleyecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir