Apple’ın iPhone cihazlarında sunmuş olduğu hızlı kaydırma özelliği bulunuyor. Apple’ın sevilen özelliklerinden birisi olan bu kaydırma özelliğinin nasıl kapatılıp açılacağına bu içeriğimizde bakacağız. Apple, ekosisteminde uzun bir süre sonra 3.parti klavyelerin kullanılmasına izin vermişti. Ancak birçok kullanıcı iOS klavyesinde kalmayı tercih etti. Apple’ın başarılı taraflarından olan klavyesi ile çok iyi bir uyum sağladığını söyleyebiliriz. Başarılı bir klavye entegresine sahip olan şirket ayrıca süper uygun imleç kontrolüne de sahip durumda.

iPhone’da kaydırarak yazmayı kapatmak veya açmak

33 1585476472

Apple’ın iOS 13 ile beraber Yazmak için Kaydır adlı işlevi tanıtılmıştı. Temel olarak bu özellik 2013 yılındaki Swype klavyesine benzer bir yapıda olduğunu belirtelim. Yazmak istediğiniz tüm harflerin üzerinden parmağınız ile kaydırarak yapay zeka desteği ile hangi kelimeyi yazdığınız algılanıyor ve yazı alanına dökülüyor. Özellikle bu yeteneğin tek elle yazmayı çok daha kolay hale getirdiğini belirtelim. Bu sebeple bu özelliği tercih eden birçok kullanıcı bulunuyor.

Ayarlar menüsüne girerek Genel > Klavye sekmesine gidin. Buradan “Yazmak için Kaydır” bölümünü bulun ve kapatıp veya dilerseniz açabilirsiniz. Kaydırma özelliğinin henüz tüm diller tarafında desteklenmediğini ve tutarsız çalışacağını belirtelim. İngilizce haricindeki dillerde kaydırma özelliğinin tam olarak doğru çalışmadığını belirtelim. iPhone modellerinde dilerseniz App Store’dan indirebileceğiniz üçüncü parti yazılımlar ile klavyeniz için çeşitli uygulamalar indirebilirsiniz. Kaydırma özelliğini daha çok tek el kullanımlarında işe yarayacağını da belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir