Tim Cook, Apple’ın üretken yapay zeka yeteneklerinin bu yılın sonlarında başlayacağını doğruladı. Apple’ın CEO’su, şirketinin yapay zekayı platformuna entegre etmek için çalıştığını söyledi. Apple yakın zamanda üç aylık mali raporunu yayınladı. Şirket son çeyrekte 119,6 milyar dolar gelir ve 33,9 milyar dolar net kar bildirdi. CEO Tim Cook, bu açıklamalarda şirketin verimli yapay zeka yazılım yetenekleri geliştirdiğini ve bunları bu yıl müşterilerin kullanımına sunacağını söyledi.

iPhone’lara Yapay Zeka Özelliği Geliyor

Yapay Zekanın iPhone’a Geleceği Kesinleşti

Hatırlarsınız yakın zamanda iOS 18’in orijinal iPhone’dan bu yana en büyük güncelleme olacağına dair bir haber vermiştik ve Tim Cook’un duyurusu da bunlarla örtüşüyor. Cook’un spesifik bir şey söylemeden üretken yapay zekadan defalarca bahsetmesi, bu sonbaharda büyük bir sürüm göreceğimizi doğruluyor gibi görünüyor. copy

“İleriye baktığımızda, geleceği şekillendirecek bu ve diğer teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu, önemli ölçüde zaman ve çaba harcamaya devam edeceğimiz yapay zekayı da içeriyor ve bu konuda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.” Cook, yaptığı açıklamada, “Bu yılın ilerleyen zamanlarında bu bölgede olacağız.” dedi. Analistler açıklamasında daha fazla ayrıntı için Cook’a baskı yapmaya çalışsa da CEO ayrıntı vermedi. Ancak söylentilerden duyduğumuza göre gerçekten büyük şeyler geliyor: “Ama gerçekten heyecanlandığımız bazı şeyler var ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde konuşacağız.” Gelişmiş fotoğraf düzenlemeden gelişmiş metin işlemeye kadar yapay zeka yazılım özellikleri, son aylarda Google ve Samsung akıllı telefonlar için önemli bir satış noktası oldu.

Apple yaklaşmakta olan hamlelerini nadiren önceden bildirir, bu nedenle bunu şirketin yapay zekayı bu yılın sonlarında yazılım platformlarına (iOS, iPadOS ve macOS) entegre etmeye yönelik iddialı planı olarak düşünebiliriz. Sonuçta Cook, üretken yapay zekayı Apple için büyük bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir