Teknoloji üreticisi Apple, gelirlerini artırmak adına yapacağı yeni hamleler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre şirketin iPhone ve iPad cihazlarında daha fazla reklam göstereceği ortaya çıktı.  

Gizlilik problemlerinden ötürü kendi ürün ve işletim sistemleri içinde kullanıcılara oldukça az reklam gösteren Apple’ın bu standartlarında değişikliğe gitmesi bekleniyor. Mark Gurman haberine göre şirkete gelirlerini artırmak adına beklenmedik bir yöntem uygulamayacak.

Apple tarafından geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan Uygulama Takibi şeffaflığı ile kullanıcılar, hangi uygulamaların onları takip ettiği detaylarına ekrana gelen bir bildirim ile sahip olabiliyorlardı. İsterlerse ise bu uygulamaları engelleyebiliyorlardı. Kullanıcı dostu olan bu özelliğin dijital dünyanın önemli noktası olan hedefli reklamcılığa zarar veriyordu.

Apple reklamlarını görmeye başlayacağız

youtubedan yeni abonelik hizmeti geliyor

Kaynağa göre bu yeni reklamlar yer almış olduğu uygulamaya göre kullanıcının faydasına yönelik olacak. App Store’da uygulama ararken reklamlar gözükecek ve internette arattığınız son ürüne değil en çok aratılan uygulama türüne göre öneri reklamları olacak. Şu an için App Store’da bir arama yapıldığında reklam ile üst sıralarda gözükmek mümkün oluyor. Ancak yeni sistemde sadece üst sırada değil birçok yerde gözükebilecek. Şuan için App Store’daki reklamların bugün sekmesinde ve üçüncü parti uygulama indirme sayfalarında da gösterileceği yönünde bilgiler bulunuyor.

  • Steve Jobs, 2011 yılında iCloud’un hiç reklam içermeyeceğini söylemişti, şu an yaşanan süreç tam tersine işaret ediyor. 
  • Reklam gösterilecek çoğu uygulama doğrudan Apple’a ait. Yani onlarca bin TL para verip yerleşik uygulamalarda reklam görmeye devam etme çelişkisi var.

Apple’ın yıllık reklam gelirlerinin 4 milyar doları bulduğunu ve yöneticiler tarafından bu geliri yeni dönemde çift hanelere çıkartılacağını ifade edebiliriz. Bu söz konusu yükselişin 2.5 kat seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bakalım Apple’ın reklamlar karşısındaki bu hamlesi, kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir