Apple, daha önce duyurusu yapılan iPhone akıllı cihazlar için kendin tamir et programını yurt dışında kullanmak için başlattı. Bu program ileride daha fazla ülkede kullanıma sunulacak. Apple, yıllardır gelen tamir odaklı pek çok şikayetin ardından geçtiğimiz yıl içerisinde beklenmedik bir adım attı ve “Self Service Repair” programı ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

Bu program bağlamında iPhone 13 serisi, iPhone 12 serisi ve iPhone SE (3. Jenerasyon) sahibi kullanıcılar, Apple’ın resmen sağladığı parça, doküman ve araçlar ile tamir işlemlerini evlerinde kendileri kolaylıkla yapabilecekler. Böylelikle bozulan ve çözümü son derece kolay olan bir parça için Apple’a gidilmeye de gerek duyulmayacak. Elektronik konusunda biraz bilgi sahibi olan hemen her kullanıcı kendi telefonunu kolaylıkla tamir edebilecekler. İlerleyen zamanlarda M1’li Mac bilgisayarlar gibi daha fazla cihaz dahil edebileceklerinin bilgisini veren Apple, hazırlanan buradaki “Self Service Repair Online Store” sayfası üzerinden kişilere 200 farklı parça sunacak.

Tamir sonrasında ise bozuk parçaları alacak ve geri dönüşüme sokacak olan teknoloji devi, süreci ilk olarak ABD için aktif hale getiriyor. Süreç yıl sonunda belirli Avrupa ülkelerinde de gelecek. Bunlar arasında Türkiye’nin olup olmadığı şu an için bilinmiyor fakat Apple’ın şu an için Türkiye’yi es geçeceği düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak ilk açıklama kapsamında; “Orijinal Apple parçalarına daha geniş erişim imkânı vererek onarım gerektiğinde müşterilerimize daha da fazla seçenek sunuyoruz.” diyen Apple COO’su Jeff Williams, sözlerine şöyle devam etmişti: “Geçtiğimiz üç yıl içinde Apple, orijinal Apple parçalarına, araçlarına ve eğitimlerine erişebilen servis noktalarının sayısını neredeyse iki katına çıkardı. Şimdi ise kendi onarımlarını yapmak isteyenlere yeni bir seçenek sunuyoruz.” Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Netflix, yıl sonuna kadar oyun kategorisini büyütecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir