iPhone kullananlar yanlışlıkla sildikleri mesajları kurtarabilir. iPhone’da Silinen Mesajlar Nasıl Kurtarılır rehberi ile bu tür durumlarda durumu toparlayabilirsiniz.

Çok önemli bir mesaj, şifre gibi tekrar alınmayacak bir veriyi iPhone telefonlarınızda silebilirsiniz. Metin mesajlarının silinmesi halinde yapılacak hala bir şey var. Özellikle iOS 16 ve sonrasını kullanıyorsanız iMessage sayesinde bu tür durumlarda geri kurtarma seçeneği getirildi. Bu özellik ile kullanıcılar mesajları silse dahi kolay ve güvenilir yollar ile geri alabiliyor. Ancak eski iPhone modelleri söz konusu olduğunda ne yazık ki böyle bir özellik bulunmuyor. Ancak bu tür durumlarda da yapılabilecek işlemler var.

iPhone'da Silinen Mesajlar Nasıl Kurtarılır?
iPhone’da Silinen Mesajlar Nasıl Kurtarılır?

iMessage ile Silinen Mesajları Kurtarma

iOS 16 ve daha üst modellerde iPhone mesajları için 30 günlük bir süre bulunuyor. Bu sayede silinen bir mesajın kurtarılabilmesi adına 30 gün boyunca işlem yapılabilir. Böylece anlık hatalarınızda değil, daha sonraki hatalarda dahi geri getirme yapılabilir. Bu işlemleri yapmayı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Mesajları açın.
  • Sol üst tarafta yer alan düzenle seçeneğini seçin.
  • Menüden Son Silinenleri Göster seçeneğini seçin.
  • Bu bölümde son 30 gün içerisinde silinen tüm mesajlar gösterilecektir. Bu mesajlar arasından kurtarmak istediğiniz mesajı bulun ve ardından mesajı seçin.
  • Seçim ile çıkacak kurtarma seçeneği ile mesajı geri getirebilirsiniz.

Kurtarılan mesajlar, normal olarak mesajlar bölümünde yer almaya başlar. Ancak 30 günlük sürenin kesinlikle es geçilmemesi gerekiyor. 

iCloud ile Silinen Mesajları Kurtarmak

iCloud yedeklemeyi kullananlar için silinen mesajları geri getirmenin bir yolu da eski yedeklere geri dönmek. Yedeklemeler, iMessage ile gönderilen mesajları de yedekleyebildiğinden dolayı geri yedeğe dönmek mesajın kurtarılmasını da sağlar. Ancak bu aşamada herhangi bir SIM değişikliğinin yapılmaması da gerekiyor. Aksi halde kurtarma işlemleri başarısız olabilir.

iCloud ile silinen mesajları kurtarabilmek adına cihazda Ayarlar>  iCloud > iCloud Yedekleme adımlarını takip edin. Bu bölümde yedeklerinizin olup olmadığını kontrol edin. Eğer yedekleme görünüyorsa Ayarlar> Genel> Sıfırla adımlarını takip ederek cihazınızı sıfırlayın. Yeniden kurulum aşamasında ise iCloud yedeğinin kurulmasını seçerek yedeğinizi seçin ve geri yükle diyerek yedek üzerinden cihazın kurulmasını sağlayın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir