iOS ve Android giderek birbirine benzer işletim sistemlerine dönüşürken pek çok ayar ve işlem aynı şekilde yapılabiliyor. iOS işletim sisteminde, Android işletim sisteminde yer aldığı gibi düşük ve dolu pil uyarıları almak istiyorsanız küçük birkaç işlem ile bunu yapabilirsiniz.

iPhone’da sesli pil bildirimi nasıl ayarlanır?

iPhone’da sesli pil bildirimlerini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle iPhone’unuzda kısayolları açın ve en altta yer alan otomasyon seçeneğini seçin.
  • Kişisel Otomasyon Oluştur’a dokunun ve listede ilerleyin.
  • Listeden pil seviyesini seçin. Bu aşamada hangi durum için bildirim almak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Dolu pil bildirimi için kaydırıcıyı en sağa sürükleyin ve yüzde 100’ü seçin. Düşük pil bildirimi istediğinizde ise yüzde 20 gibi seviyeleri tercih edebilirsiniz.
  • Seçim sonrasında sağ üst köşedeki ileriye tıklayın. Ardından ekranın altındaki arama çubuğunda bildirimi arayın.
  • Bildirimi Göster’i seçimi ile birlikte bildirime isim verin. Son aşamada ise ses çal seçeneğini aktif hale getirin. Böylece iPhone için bildirimleri etkin hale getirebilir ve pil seviyesine göre bildirim lamaya başlayabilirsiniz.    

Ses bildirimleri başata olmak üzere otomasyonlar ile işlem yaparken kesinlikle atlanmaması gereken bir detay var. Çalıştırmadan Önce Sor özelliğinin kapatılmaması halinde he zaman için bildirim öncesinde kullanıcıların onay vermesi istenecektir. Bu nedenle de otomasyon ayarlarını yaparken son aşamada mutlaka çalıştırmadan önce sor özelliğini devre dışı bırakın.

pil
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir