iPhone cihazınızda gelen bir mesajı okuduğunuz zaman karşı tarafa okundu bilginiz gidecektir. Ancak bazı durumlarda okuduğunuzu karşı tarafında anlamaması gerekebilir. Bu içeriğimizde ise sizlere iPhone’da okundu bilgisini nasıl kolay bir şekilde kapatabileceğinize bakacağız. Apple’ın en başarılı ve kullanışlı servislerinden birisi olan iMessage, sahip olduğu özellikler ile yoğun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Bu servis ile veri yada Wi-Fi kullanarak mesaj, resim ve dosya içeriklerini bir başka iOS cihazına göndermeye olanak sağlıyor. Ayrıca göndermiş olduğunuz mesajın başarılı bir şekilde gönderildiği ve karşı tarafında ise okuduğuna dair küçük bir bilgi de sunabiliyor. Gelin şimdi söz konusu bu okundu bilgisi ayarları nasıl değiştirilir detayları ile bakalım.

iPhone’da okundu bilgisini kapatmak

3 1578736323

Mesaj gönderen kişi tarafından mesajı okuduğunuzu bildirmek için bu ayarı açık tutmanız oldukça işe yarar olacaktır. Ancak mesajları okuduğunuzu anlamasını istemiyorsanız, bu noktada okundu bilgisini kapatmak işinize yarayacaktır. Gelin şimdi iPhone’da okundu bilgisi nasıl kapatılır bakalım.

  • Bunun için iPhone’da ayarlar uygulamasına girin.
  • Listenin aşağılarında yer alan “Mesajlar” uygulamasına girin.
  • Okundu bilgisi gönder seçeneğinin yanında bulunan butonu kaydırın ve bu ayarı devre dışı bırakın.
  • Kaydırıcı gri renge geldi ise okundu bilgisi devre dışı kalmış olacaktır.

Tüm bu adımlar oldukça basit bir şekilde tamamlanacaktır. iPhone’da okundu bilgisini tekrar aktif etmek için ise yine aynı adımları izleyerek okundu bilgisi gönder seçeneğini açmanız yeterli olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir