Çok temel bir işlev olmasına rağmen kamera sesinden rahatsız olanlar ve bu sesi kapatamayanlar iPhone’da Kamera Sesi Nasıl Kapatılır adımlarını takip edebilir.

Türkiye’de yaygın bir şekilde kullanılan iPhone modelleri, özellikle Android’den geçiş yapanlar için karmaşık olabiliyor. varsayılan ayarlarda, iPhone üzerinden fotoğraf çekildiğinde deklanşör sesi de çıkmaktadır. Ancak sessiz ortamlarda ya da fotoğraf çekilme sırasında bu sesi duymak istemeyenlere Apple seçenek sunmaktadır. Eğer bu sesten rahatsız oluyorsanız adımları takip ederek kamera sesini kapatabilirsiniz.

iPhone Modellerinde Kamera Sesi Nasıl Kapatılır?

iPhone'da Kamera Sesi Nasıl Kapatılır?
iPhone’da Kamera Sesi Nasıl Kapatılır?

Live Photos Seçeneği

Kamera sesini kapatmak isteyenler Live Photos özelliğini açabilir. Bu özellik, otomatik olarak kamera sesini kapatmaktadır. Böylece hem Live Photos özelliğini kullanabilir hem de sizi rahatsız eden sesten kurtulabilirsiniz. Bunun için kamera ekranında sağ üst köşedeki beyaz daireye dokunun. Böylece çekeceğiniz fotoğraflarda anlık olarak ses kapatılacaktır. Özellikle sadece bazı durumlarda kullanmak istiyorsanız bu yöntem büyük kolaylık sağlar.

Sessize Al Seçeneğiyle Kamera Sesini Kapatma

Kamera sesini kapatmak isteyenler telefonlardaki zil seslerini kapatmaktır. Sessiz moda aldığınızda sizi rahatsız eden kamera sesleri başta olmak üzere tüm sesler kapalı konuma getirilecektir. Bu sesi anlık olarak kapatmak istediğinizde yan taraflardaki tuşları kullanarak anlık olarak telefonu sessiz moda alabilirsiniz. Telefonu sessize aldıktan sonra kamerayı açarak sessiz bir şekilde telefonu kullanabilirsiniz.

Bu seçenekler ile çoğu kişinin kapatmakta zorlandığı iPhone kamera sesinden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir