Yeni iPhone modelleri ile birlikte kamera ayarlarına getirilen ileri düzey ayarlar, kullanıcıların daha hassas çekimler yapmasını sağlar. Fotoğraf çekme konusunda fotoğraf ayarlarına hakimseniz iPhone modellerinde de kendi fotoğraf ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz. İleri düzey kamera ayarları olarak adlandırılan bu ayarlar, kullanıcılara farklı seçenekler sunarak kişisel bir fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. 

Otomatik sahne algılamayı iptal etme

Çekilmek istenen karede sahneyi algılayarak en iyi ayarları getirmeye çalışan iPhone yazılımında sahne algılama kapatılıp açılabilmektedir. Varsayılan olarak açık bir şekilde gelen bu seçenekte Ayar > Kamera adımlarını takip ettikten sonra sahne algılama seçeneğinin kapalı konuma getirilmesi yeterli.

Lens düzeltmeyi kapatma

Yapılabilecek bir diğer işlem ise düzeltme ayarıdır. Ön kamerayı kullanırken ya da ultra geniş kamera desteği ile bir fotoğraf çekerken fotoğraf karesinin daha doğal bir şekilde görülmesi için fotoğraflarda otomatik olarak lens düzeltme işlemi yapılır. Ancak bu mod, fotoğraf çekimlerinde farklı tekniklerin kullanılması engellenmektedir. Ayarlar > Kamera adımlarını takip ettikten sonra lens düzeltme seçeneğini de kapalı konuma getirebilirsiniz. 

Becerilerinize bağlı olarak iPhone modelleri ile fotoğraf çekmek istediğiniz durumlarda bu iki özelliği kapalı konuma getirmeniz daha fazla seçeneği ayarlamanızı gerektirecektir. Sahneyi otomatik algılamayı kapalı hale getirdikten sonra cihaz varsayılan ayarlar üzerinden çekim yapmaya başlar. Bu tür durumlarda cihazda yer alan çekim ayarları üzerinden aydınlık, derinlik gibi pek çok farklı kriteri belirleyerek çekim yapmanız gerekecektir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir