iPhone’larda eğer bazı fotoğrafları gizlediyseniz ve fotoğrafları gizlediğiniz yeri bulamıyorsanız bazı işlemler ile bu gizli fotoğrafları keşfedebilmeniz mümkün.

iPhone’da gizlenen fotoğraflar nasıl bulunur? 

Gizli fotoğrafların görüntülenmesi için öncelikle iPhone’daki fotoğraflar uygulaması açılmalıdır. Ardından fotoğraflar uygulamasının en alt bölümünde yer alan menüden albüm seçeneği seçilmelidir. Albüm seçimi sonrasında diğer albümler listelenecektir ve diğer albüm seçeneği sonrasında ekranda açılacak olan gizli seçimi yapılmalıdır.

1 photos albums

Bazı iOS sürümlerinde gizli albüm seçeneği yardımcı programlar bölümünde de yer alabileceğinden dolayı eğer sisteminizde ilk seçenekte gizli albümü bulamazsanız yardımcı programlar bölümüne göz atmalısınız.

2 hidden photo album

Belirtilen adımları takip etmeniz ile birlikte gizlenmiş olan fotoğraflar ve videolar görüntülenecektir. Gizli seçeneği altında yer alacak bu içeriklerde bağlantıya tıklayarak açabilir ve böylece fotoğrafları incelemeye başlayabilirsiniz.

5 unhide hidden photo iphone

İçerikler açtıktan sonra sol alt köşedeki paylaşım simgesi ile istediğiniz uygulama ve serviste bu fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Eğer gizlediğiniz fotoğrafları artık gizlemek istemiyor ve fotoğraflardaki gizleme seçeneğini iptal etmek istiyorsanız yine paylaşım bölümünde karşınıza çıkacak olan gizleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak işlemler sonrasında fotoğraf ve videolar fotoğraflar uygulamasında görüntülenebilir hale gelecek ve gizlenmeyecektir. 

Gizleme, içeriklerin diğer kullanıcılar tarafından fark edilmesini önlediğinden dolayı işlevseldir. Üstelik ihtiyaç duyulduğu anda belirtilen adımları takip ederek ulaşabileceğiniz gizli içerikleri bu bölümden kontrol altında tutabilirsiniz. iOS 14 ve sonraki sürümlerde fotoğraflar uygulamasını eklenen gizli albüm özelliği tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir