iPhone alarmı dokuz dakikalık bir erteleme olarak sabitlenmiştir, ancak erteleme süresini değiştirmek için kullanabileceğiniz bazı geçici çözümler aşağıda verilmiştir.

iPhone çalar saat, çoğu insanın sabah rutinlerinin önemli bir parçasıdır. Varsayılan iPhone alarm sesinin tanıdık sesiyle uyanan birçok kişiden biriyseniz, erteleme zamanını nasıl değiştireceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Çoğu insan sabahları en az bir kez ertelemeye basar, ancak standart iPhone alarm erteleme süresi, kişisel uyanma alışkanlıklarınız için çok kısa veya çok uzun olabilir. İşte sabahları iPhone alarmınızı özelleştirme hakkında bilmeniz gerekenler.

Bir iPhone’da Erteleme Süresini Değiştirebilir misiniz?

iPhone çalar saatindeki erteleme işlevi dokuz dakikaya ayarlanmıştır. Ve ne yazık ki, varsayılan iPhone alarmının erteleme süresini değiştirmenin bir yolu yok. Dokuz dakikalık erteleme aralığı, analog çalar saatlerin zamanına geri döner. Analog çalar saatler, saat dişlilerinin getirdiği sınırlamalar nedeniyle yalnızca dokuz dakikaya kadar erteleme sürelerini barındırabilir. Tabii ki, iPhone’lardaki dijital çalar saatte vites yok ve açıkçası, bir süredir yok, çünkü iPhone çıkmadan önce bile çoğu hane dijital çalar saate geçti. Bununla birlikte, birçok iPhone kullanıcısını dehşete düşürecek şekilde, Apple henüz cihazlarında daha fazla erteleme seçeneği sunmayı seçmedi.

iPhone Çalar Saatini Ertelemenin Alternatifleri

Varsayılan iPhone çalar saatinin sunduğu dokuz dakikalık erteleme aralıkları sizin için çalışmıyorsa, bunun yerine kullanabileceğiniz birkaç alternatif vardır.

Seçenek 1. Birden Fazla Alarm Ayarlayın

Alarmlar arasında özel bir aralık istiyorsanız, birden fazla farklı alarm oluşturmak bir seçenektir. Tek bir sabah alarmı oluşturup gerektiği gibi ertelemek yerine, istediğiniz erteleme aralığıyla birden çok kez alarm oluşturun. Bir alarm kurarken veya düzenlerken, bir alarmı ertelemek yerine birden fazla alarm kullanmak istiyorsanız Erteleme seçeneğini kapatın. Bunu, her 5 dakikada bir, her 15 dakikada bir veya işe yarayacağını düşündüğünüz herhangi bir aralıkta alarmları ayarlamak için kullanabilirsiniz.

Seçenek 2. Üçüncü Taraf Çalar Saat

Uygulamasını İndirinKalkmak için mücadele eden ve sürekli uyuyan veya erteleme düğmesine basan biriyseniz, Walk Me Up! uygulama daha etkili olabilir. Bu uygulama, erteleme aralıklarını ayarlamanıza ve izin verilen erteleme sayısını sınırlamanıza olanak tanır. Alarmı tamamen kapatmak istediğinizde, kapatmak için kalkıp yürümeniz gerekir.

Size Uygun Bir Çalar Saat Bulun

iPhone Clock uygulamasındaki yerleşik alarm, iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı için çalışan iyi bir standart seçenektir. Ancak, sınırlı erteleme aralığıyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız veya yataktan kalkmakta güçlük çekiyorsanız, App Store’da keşfetmeye değer birkaç seçenek vardır. Bazı insanlar, erteleme süresi sona erdiğinde onları yataktan çıkmaya zorlamak için alarmı kapatmak için fotoğraf çekmelerini, yürümelerini veya telefonlarını sallamalarını gerektiren uygulamaları tercih eder. Diğerleri, varsayılan uygulamaya benzer standart bir seçeneği tercih eder, ancak yalnızca erteleme süresini ayarlama seçeneğine ihtiyaç duyar. Zamanında kalkabilmek ve işe geç kalmamak için size uygun uygulamayı bulun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir