iPhone kullanıcıları akıllı telefon kameralarını kullanarak video ve fotoğraf çekmenin dışında farklı işlemler de yapabilmektedir. Bu farklı işlemler arasında da resimden metin kopyalama yer alır. Resim üzerinde metin olarak yer alan tüm bilgiler, kopyalama ile düzenlenebilir hale getirilmektedir. Böylece kullanıcıların metinleri eliyle tek tek yazmasına gerek kalmaz. Dijital olarak düzenlenebilir hale getirilen metinler ile çalışmalarınızda verimliliği artırabilir ve daha hızlı bir şekilde çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.

Resimden metin kopyalama özelliği iOS 15 ile birlikte geldiğinden dolayı kullanıcıların cihazlarında iOS 15 işletim sistemini kullanıyor olması zorunludur. iOS 15 öncesindeki hiçbir iOS işletim sisteminde bu özellik, yerleşik şekilde desteklenmez.

iPhone’da resimden metin nasıl kopyalanır?

iPhone cihazlarında kamera uygulaması ile çektiğiniz tüm görüntülerde metin kopyalama desteği alabilirsiniz. Bunun için öncelikle çektiğiniz fotoğraflara ulaşmanız gerekir. Cihazlardaki fotoğraflar uygulamasını açtıktan sonra metin almak istediğiniz kareyi seçmeniz yeterli.

Kare seçimi yapıldıktan sonra ise ekranın sağ alt köşesinde yer alacak bir tarama simgesi görülecektir. Bu tarama simgesi, metinlerin kopyalanması için kullanıma sunulan bir özelliktir. Tarama simgesine tıkladıktan sonra ise ekranda seçilen metinler vurgulanır. Bu vurgulanan metinleri seçebilmek adına ise seçim aracını getirmek ve basılı tutmak yeterlidir. Böylece hangi alanı isterseniz o ekrandaki tüm metinleri kolayca cihazınıza kopyalayabilirsiniz. Üstelik daha fazla metin seçmek için açılacak olan ekranın köşelerindeki kutucukları büyüterek daha geniş bir alandaki metinleri tercih edebilirsiniz. Seçim işlemleri tamamlandıktan sonra ise kopyala seçeneğini tercih etmeniz, metinlerin kopyalanması için yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir