iPhone kullanıyor ve video çekmeyi seviyorsanız videolarınızı daha etkili kılacak 5 öneriye dikkat etmelisiniz. İşte iPhone videolarınızı etkili kılmanızı sağlayacak püf noktalar.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de iPhone modelleri yaygın bir şekilde kullanılıyor. Fotoğraf ve video kaliteleriyle ön plana çıkan iPhone modellerinde çekilen videoları daha etkin hale getirebilmek adına bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. İPhone’un etkileyici video performansı, video kaydı yapılmak istendiğinde iPhone kullanılmasını sağlıyor. İşte videolarınızı düzenlerken göz önünde bulundurmanız gereken püf noktaları…

iPhone Videolarını Profesyonel Gibi Düzenlemenizi Sağlayacak 5 Öneri
iPhone Videolarını Profesyonel Gibi Düzenlemenizi Sağlayacak 5 Öneri

Kesme

En temel düzenleme işlemi kesmek. Videonuzu açtıktan sonra menüden düzenle seçeneği ile videolarınızı kesebilirsiniz. Çekimin başlangıç ve bitiş noktalarını istediğiniz şekilde belirledikten sonra bitti seçeneğine dokunarak kesme işlemini yapabilirsiniz.

Renklendirme

iPhone ile çekilen görüntülerde renk derecelendirmesi yapılabilir. Bunun için videonuzu açtıktan sonra düzenle menüsünden ayarlar adımlarını takip edin. Renklendirme için pozlama, doygunluk, renk sıcaklığı ve renklendirme gibi ayarları yapabileceğiniz özel paneli bulabilirsiniz. Bu seçeneklerdeki kaydırıcıları kullanarak çekimleriniz daha etkileyici hale getirebilirsiniz.

Ağır Çekimi Ayarlama

Kamera uygulamasında çekim yapabileceğiniz modlardan birisi ağır çekim. Bu kamera modunu hiç kullanmadıysanız önceden test yapmanız gerekir. Bu modda videolarınızın sadece belirli anlarını ağır modda akmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için düzenleme bölümünde videoyu açtıktan sonra altta yer alan zaman çizelgesinde paralel çizgiler görünecektir.

Ağır çekim anlarını belirlemek için bu paralel çizgileri uzatıp kısaltabilirsiniz. Bu çubuktaki dikey çizgiler birbirine çok yakın olduğunda, videonun o kısmı normal hızda oynatılır. Çizgilerin çok aralıklı olduğu kısım ise ağır çekimde oynatılacaktır. Yapacağınız ayarlamalarla daha etkileyici videolar elde edebilirsiniz.

iMovie’yi İndirme

iPhone’daki Kamera ve Fotoğraflar uygulamalarındaki düzenleme araçları oldukça etkileyici. Ancak sınırlı. Bu sınırı kaldırmak isteyenlerin ise iMovie gibi araçların kullanılması gerekir. iMovie, App Store’da yer alan bir uygulama. Temel düzeyde bir uygulama olmasına karşın bir ya da birden fazla videoyu düzenlemeniz gerektiğinde uygulama işleri çok kolay hale getiriyor. Dikey video desteği olmayan uygulamada dikey video oluşturmak isteyenlerin yatay ekranda dikey videoları yerleştirmesi ve ardından kırpma ile sağ ve solda kalan siyah alanları silmesi gerekiyor. iMovie’yi açıktan sonra yeni proje başlat seçeneği ile düzenleyeceğiniz içerikleri içeri aktarabilir ve hemen düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Bilgisayarınıza Düzenleme Yazılımı İndirme

İster Fotoğraflar uygulaması ister iMovie veya indirebileceğiniz başka bir üçüncü taraf uygulaması aracılığıyla olsun, iPhone video düzenleme için gelişmiş ayarlar söz konusu olduğunda uygulamalardan yararlanmanız gerekir. Dünya genelinde video düzenlemelerinde en popüler uygulamalar Adobe Premiere Pro, Avid ve Final Cut Pro’dur. Profesyonel editörler tarafından kullanılan bu uygulamalarla videolar üzerinde yapacaklarınızın herhangi bir sınırı kalmaz. Görsel efektler, renklendirme, yazı ekleme gibi tüm işlemleri ilgili programlar üzerinden yapabilirsiniz.

5 öneri, videolarınızın çok daha etkileyici olmasını sağlayacağı gibi sosyal medyadaki etkileşimlerinizin artmasını da sağlar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir