iPhone ve iPad kullanıcılarının cihazlarında bir belge hazırlamak istemesi halinde tercih edebileceği uygulamalardan bir tanesi de Pages uygulamasıdır. Pages uygulaması ile birlikte kullanıcılar istediğin şekilde metinler yazabilmekte ve düzenleyebilmektedir.

iPhone iPad Pages uygulamasında kelime sayısı öğrenme noktasında da kullanıcılara kolaylık sağlanmaktadır. Bu seçenek sayesinde kaç kelime yazıldığı ayrıntılı bir şekilde görüntülenmektedir. Eğer sizin de favori uygulamalarınızdan bir tanesi Pages uygulaması ise aşağıdaki adımları takip ederek uygulama üzerinde kelime sayısını nasıl görüntüleyebileceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

iPhone ve iPad Pages uygulamasında kelime sayısını öğrenme

iPhone ve iPad uygulamasında kelime sayısının öğrenilebilmesi adına kullanıcıları öncelikle belgeyi açması ve ardından sol üst köşede yer alan görünüm seçeneklerine dokunması gerekir.

pages2

Bu görünüm sekmesinde kullanıcıların ekranda hangi bilgileri görmek istediğine dair bir menü yer alacaktır. Kelime sayısının gösterilmesi isteniyorsa Word Count olarak da adlandırılabilen kelime sayısı seçeneğin aktif hale getirilmesi gerekir.

Seçeneğin aktif hale getirilmesi ile birlikte kullanıcılar belge üzerinde çalışırken kaç kelimelik işlem yaptığını görmesi, kontrol etmesi ve buna bağlı bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmesi mümkün olmaktadır.

Seçenek açıldıktan sonra kelime sayısı alt köşede yer almaktadır. Böylece yazmaya devam ettikçe kelime sayısı sürekli güncellenecek ve kullanıcıların bu konuda istediği zaman kontrol sağlaması mümkün olacaktır. Kelime sayısı dışında diğer istatistiklerin görüntülenmek istenmesi halinde kelime sayısının üzerine dokunulması yeterlidir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir