Telefonlarda soğutma sistemleri çok yaygın olmasa da Razer tarafından tanıtımı gerçekleştirilen özel soğutma sistemi, iPhone ve Android telefonlarda ısınma sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bilgisayar ve telefon donanımları alanında en iddialı ve tercih edilen markalardan bir tanesi olan Razer, yeni bir ürün tanıtımı daha gerçekleştirdi. RGB soğutma fanı olarak tanıtılan yeni ürün MagSafe (Mıknatıs temelli) destekli iPhone 12, iPhone 13 ve Android modellerinde uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Özellikle telefonlarda oyun oynamayı sevenler için çok daha kullanışlı bir destek sağlayacağını belirten Razer, soğutma sisteminin kullanılması halinde oyunlarda hiçbir şekilde performans kaybı yaşanmayacağını ve donanımlarında ısınmaya bağlı bir şekilde hasar görülmeyeceğini söyledi.

Gelişmiş akıllı telefon soğutma teknolojisi

Razer tarafından yapılan tanıtımlarda yeni soğutucu fan için “Gelişmiş akıllı telefon soğutma teknolojisi” tanımlamaları kullanıldı. Akıllı telefondaki ısının hızlı bir şekilde fan aracılığı ile çekildiğini, 7 kanatlı bir fan ile ısının dağıtılarak dışarıya atıldığını belirten Razer, üstelik ultra sessiz fan sistemi sayesinde gürültüsüz bir şekilde oyun deneyiminin yaşanabileceğini ifade etti.

Razer 1

6.400 RPM’e kadar çıkan hızı ile etkin bir soğutma sağlayacak olan yeni fan, üstelik özel RGB aydınlatma sistemi ile görünümüyle de fark yaratıyor. Ürünün çalıştırılması sırasında yerleşik bir pil olmadığından dolayı güç sağlanması gerekiyor. Üstelik iPhone modellerinde bulunan Magsafe özel donanımlar ile uyumlu olmadığından dolayı alternatif bir güç seçeneğine sahip değil. Yeni ürünün etiket fiyatı ise 60 dolar. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir