Piyasaya sürülecek yeni iPhone SE modelinin iPhone modellerinde büyük ilgi gören Dynamic Island özelliği ile gelebileceği öne sürüldü.

Apple, en son 2022 yılında iPhone SE modelini piyasaya sürdü. 2023 yılını es geçen ve genelde iki yılda bir yeni model piyasaya sunan Apple, iPhone SE’yi bu yıl tanıtabilir. Bu ihtimalleri şu ana kadar destekleyecek somut bir sızıntı yaşanmadı. Ancak yeni bilgiler gelmeye başladı. Bu konudaki ilk detay iPhone SE’nin Dynamic Island ile geleceği oldu.

iPhone SE İçin İlk Bilgi Geldi

iPhone SE hakkındaki sızıntı Majin Bu’dan geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü isim, en önemli özelliğin Dynamic Island oldu. Apple’ın önceki iPhone modellerinde tanıttığı ve beğenilen özelliği iddialar doğruysa artık iPhone SE’de yer alacak. iddiaların bir diğerinde ise kamera ve tasarım detayları yer aldı.

iPhone SE, Dynamic Island ile Gelebilir
iPhone SE, Dynamic Island ile Gelebilir

iddialara göre iPhone SE’nin tasarımında iPhone 16 modelleri takip edilecek. Böylece önceki iPhone SE modellerine göre fark yaratılacak. Arka taraftaki kameralarda ise tek bir kamera modülüne yer verilecek ve tek kameralı özellik takip edilecek. 150,9 x 75,7 x 8,3 mm ölçülerindeki olması beklenen yeni model, bu boyutlarıyla iPhone XR ile benzer olacak.  Bir önceki yıl piyasaya sunulan model ise yeni modele göre daha küçük. Zira tanıtımlarda iPhone SE 2022 modelin 138,4 x 67,3 x 7,3 mm boyutları vardı.

Ekran Büyüyor ve Batarya Kapasitesi Artıyor

Sızıntılara göre telefondaki boyutların artmasıyla birlikte doğrudan ekran boyutu da artmış olacak. Böylece iPhone SE 2024 bugüne kadarki en büyük ekrana sahip model olarak tanıtılacak. Alanın açıklamasıyla birlikte batarya kapasitesini de arttıracak olan Apple, yeni modelindeki deneyimi bu sayede iyileştirmiş olacak. Sızıntılara göre batarya kapasitesi 3279mAh olacak. 6.1 inçlik ekran ile deneyim sunacak olan iPhone SE, OLED paneli ile görüntü kalitesinde de piyasadaki modellere göre daha iyi bir performans sergileyecek. Arkadaki kamerada ise beklentiler 48 MP.  Tüm bunlar yeni modele daha fazla önem verildiğini gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir