Android 14 sürümüyle beraber, Google Pixel ve Samsung Galaxy gibi telefonlarda acil durumlar için uydu bağlantısı özelliği kademeli olarak aktif duruma getirilecek. 

Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleriyle birlikte kullanıcıların hücresel ve Wi-Fi kapsamı alanı dışında kaldığı nadir durumlarda acil servislerle iletişim kurmalarına yardımcı olan acil durum uydu bağlantı sistemini sunarak önemli bir adım attı. Bu özellik artık Android telefonlara da geliyor. Android 14 sürümüyle, Google Pixel ve Samsung Galaxy gibi telefonlarda kademeli olarak kullanıma sunulacak olan bu özellik sayesinde kullanıcılar acil durum anlarında güvenliğini artırarak ve iletişim imkanlarını genişleterek daha güvende olmaları sağlanacak.

Acil durum uydu bağlantısı artık Android cihazlara geliyor

Son alınmış bilgilere göre acil durum uydu bağlantısı özelliği Android 14 ile birlikte kademeli olarak aktif hale getirilecek. Google Pixel ve Samsung Galaxy telefonlarında kullanıma sunulması bekleniyor. Pixel isimli bir Twitter hesabı tarafından paylaşılmış olan bu bilgi resmi bir duyuruyu ifade etmese de bu sayfa daha önce de doğru sızıntılarla bizleri bilgilendirmişti. 

Bir taraftan sunulacak yeni özelliğin donanım tabanlı özellikte olması nedeniyle her Android 14 telefonda bu özellik kullanılmayacak durumda olacak. Şu anda, Android 14’in genel kullanıma sunulma tarihinin ne olacağı konusunda resmi bir açıklama yer almıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir