iOS 15 işletim sistemi ile birlikte iPhone cihazlarına mail gizlilik özelliği de getirildi. Kullanıcılar mail gizlilik korumasının ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını araştırmaya başlarken Apple paylaştığı rehberler ile birlikte bu konudaki tüm detayları net bir şekilde açığa çıkardı. 

Gizlilik ve güvenlik odaklı olarak geliştirilen iOS 15 işletim sistemi, bu kapsamda pek çok yeniliği kullanıcılara sunuyor. Güncellemeyi alan kullanıcılar, mevcut yeni özellikler sayesinde otomatik bir şekilde daha iyi bir işletim sistemi kullanma imkanı elde edebiliyor. Güncelleme alan kullanıcılar, güncelleme sonrasında mail uygulamasına girdiğinde ise karşılarına çıkan gizlilik seçeneği için bir seçim yapması isteniyor.

Mail gizlilik koruması ne işe yarıyor?

Apple tarafından geliştirilen mail gizlilik uygulaması, kullanıcıların IP adreslerinin gizlenmesini esas almaktadır. Böylece karşı taraf, herhangi bir şekilde kullanıcı verilerine ulaşma imkanı elde etmezken kullanıcılar ip adreslerini gizleyerek cihazda daha iyi bir deneyim elde edebilmektedir. Üstelik ileti açılmadan önce Apple tarafından tüm ekler güvenli bir alanda açılarak kontrol ediliyor. Böylece mail gönderen kişinin kullanıcı takibi yapması hemen hemen imkansız bir hale getirilmektedir. Kullanıcı takibi yapılmadığından dolayı da mail üzerinden gelen tüm zararlı içeriklerin önlenmesi ve böylece kullanıcılar için güvenli bir mail kullanımı sunulabilmesi de mümkün olmaktadır.

iPhone mail gizlilik koruması nasıl açılır?

iPhone mail gizlilik korumasını açmak isteyenlerin öncelikle iOS 15’in en güncel sürümünü cihazlarına yüklemesi gerekir. Güncel sürüm yüklendikten sonra ise kullanıcılar için mail uygulamasında yeniden giriş yapılması gerekir.

Yeni sürüm alındıktan sonra kullanıcıların ayarlar üzerinden son bir işlem daha yapması gerekmektedir. Ayarlara girildikten sonra gizlilik koruması bölümüne geçiş yapılmasının ardından kullanıcıların mail etkinliğini koru seçeneğini aktif duruma getirmesi yeterli olmaktadır. Bu sayede kullanıcılar bundan sonraki süreçlerde mail korumasından yararlanarak sorunsuz bir şekilde uygulamayı kullanmaya başlayabilecektir. Herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek olan yeni özellik, Apple’ın yeni sürüm ile birlikte sunmuş olduğu güvenlik seçeneklerden sadece bir tanesi. 

Zaman zaman özellikte yaşanan sorunlar nedeniyle mail kullanımında hata yaşanabileceği belirtilmiş durumda. Bu bakımdan kullanıcıların yeni özelliğe geçiş yaparken bu konuda detaylara da dikkat etmesi önerilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir