Çoğu iPhone kullanıcısı, telefonda yapmak istediği işlemleri otomasyon ile yapacağını bilmez. Apple tarafından geliştirilen ve iPhone işlemlerinin daha kolay ve otomatik bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan otomasyonlar, yapılacak birkaç ayar ile kolay bir şekilde oluşturulabilir ve ardından otomatik bir şekilde şartlar sağlandığında işlemler gerçekleştirilebilir. iPhone cihazlarında yer alan otomasyon sistemlerinde ev otomasyonları kullanılıyorsa eşleşme sağlanması ve iPhone üzerinden kontrolün elde edilebilmesi de mümkündür. Özellikle gelecek yıllarda çok daha etkin bir şekilde kullanılması beklenen mevcut özellikler, daha pratik bir kullanım sunduğu için şimdiden tercih edilebilir ve kullanılabilir. 

iPhone Otomasyonlar Nasıl Oluşturulur?

iPhone’da yeni bir otomasyon oluşturulmak istendiği durumlarda öncelikle kısa yollar uygulamasının açılması gerekmektedir. Varsayılan olarak yüklü bir şekilde iPhone’da yer alan mevcut kısa yollar uygulamasını kaldırmadıysanız kolay bir şekilde uygulama listesinde bulabilirsiniz. Eğer daha önce kaldırdıysanız ya da uygulamayı bulamıyorsanız AppStore üzerinden ücretsiz bir şekilde yeniden indirebilir ve kurabilirsiniz. 

Otomasyon uygulaması için giriş yaptıktan sonra kişisel otomasyon oluştur seçeneği ile yeni bir otomasyon oluşturmaya başlayabilirsiniz. Otomasyon oluşturma aşamalarında iki farklı bölüm yer alır. Bu bölümlerden ilkinde bir tetikleyicinin seçilmesi gerekir. İkinci bölümünde ise tetikleyicide belirtilen şartın sağlandığı takdirde hangi eyleminin yapılması gerektiği belirtilmelidir. Ayrıca otomasyon oluştururken çalışmadan önce sor seçeneği de kaldırılmalı ve otomasyonun otomatik bir şekilde yapılması sağlanmalıdır. Aksi halde otomasyon için her zaman onay vermeniz gerekecektir ve bu da kullanımda pratiklik sunmayacaktır. 

İşte iPhone Kullanımı Daha İyi Hale Getirecek 5 Otomasyon Seçeneği

Otomasyon sistemini kullanarak yapabileceğiniz işlemlerde aslında herhangi bir sınır bulunmuyor. Ancak en çok ön plana çıkanlar şöyle;

Apple Watch görünümünü değiştirme

Apple Watch saat yüzleri kolay bir şekilde değiştirilebilir. Günün belirli saatlerine göre ayarlamak istediğinizde belirtilen otomasyonlardan işlem yapmanız yeterlidir. Çalışma saatleri içerisinde iş ile ilgili detayları gösteren bir ekran ve evdeyken de sadece basit ve hiçbir detayın yer almadığı bir ekranı tercih ederek otomatik bir şekilde ekran yüzleri arasında geçiş yapabilirsiniz. 

Sosyal Medya Uygulamalarını Kısıtlama

Sosyal medya uygulamaları kullanırken çok fazla vakit kaybediyorsanız uygulamalar açıldıktan sonra belirli bir süre sonra kapanmasını sağlayabilirsiniz. Ekran süresini belirleyerek yapabileceğiniz bu işlemlerde tüm uygulamalar için kullanımda daha farklı ayarlamalar yapabilir ve daha pratik bir telefona sahip olabilirsiniz.

Düşük Güç Moduna Geçme

iPhone modellerinde şarj yüzdesi belirli bir sınıra ulaştıktan sonra otomatik olarak düşük güç moduna geçiş yapılabilir. Böylece her zaman telefon tarafından bildirim sunulmasına gerek kalmadan işlemleri arka planda otomatik olarak yapabilirsiniz.

Kulaklık Takıldığında Müzik Uygulamasını Açma

Telefonlarda kulaklık takıldığı çoğu zaman, müzik dinlemek istediğinde gerçekleştirilir. Kulaklığınızı taktınız andan itibaren favori müzik uygulamasının telefonda açılması ise oldukça kolaylık sağlar. 

Oyunlarda Rahatsız Etme Özelliğini Açma

Oyunları açtığınızda telefonun otomatik bir şekilde rahatsız etme moduna geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz. Böylece oyunlarda rahatsız olmadan oyuna odaklanabilir ve oyun keyfi yaşayabilirsiniz. 

Görüldüğü üzere uygulamalardan telefondaki özelliklere kadar pek çok farklı işlem otomasyonlar ile kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Otomasyon bölümünde doğru bir yapılandırmanın ayarlanması, sorunsuz bir şekilde otomasyonların çalışmasını sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir