iPhone modelleri, Apple’ın diğer tüm ürünleri ile kolay bir şekilde senkronizasyon yapılarak kullanılabilmektedir. Ancak Apple ekosisteminin dışına çıkıldığında diğer cihazlar ile uyumsuzluklar ve senkronizasyon sorunlarında kullanıcıları zorlayabilmektedir. Bu tür durumlarda kullanıcıların farklı rehberlerden yardım alarak iPhone ile PC senkronizasyonu gibi konularda destek alması gerekebilmektedir.

iPhone ile PC senkronizasyonları kullanıcıların telefon verilerini güvenle yedeklemesini ve ilerleyen dönemlerde de ilgili yedek üzerinden işlem yapmasını esas almaktadır. Bu bakımdan sorun yaşamamak adına sizler de verilerinizi güvenle bilgisayarınızda yedekleyebilir ve gerektiği durumlarda da yedeklerinizi cihazınıza geri yükleyebilirsiniz. iPhone ile bilgisayarda yapılmak istenen tüm işlemlerde iTunes adı verilen özel iPhone yazılımının kullanılması gerekir. İlgili yazılım, cihazların yönetimini, ayarlarının yapılmasını ve yedekleme gibi pek çok farklı işlemi kolaylaştırmaktadır

iTunes ile bilgisayara iPhone nasıl bağlanır?

iTunes kullanarak bilgisayarda telefonunuzu tanımlamadan önce uygun USB kablosu kullanmanız gerekir. USB kablonuzu bilgisayarınıza taktıktan sonra ise cihazınızın kilidini açmanız ve ardından ekranda çıkacak pencereye onay vermeniz gerekir. Vereceğiniz bu onay, bilgisayarınızın güvenilmesini sağlayacak ve iPhone erişimini mümkün kılacaktır. İlgili işlemleri yaptıktan sonra iTunes üzerinden iPhone kontrolü sağlanabilir. Bu aşamanın ardından aşağıdaki adımları takip ederek yedekleme konusunda destek alabilirsiniz; 

  • Windows için iTunes uygulamasını açın. 
  • Uygulamanın sol üst köşesindeki iPhone düğmesine tıklayın.
  • Özet > şimdi yedekleme adımlarını takip edin.
  • Eğer verilerinizi yedeklerken şifre ile güvenliği arttırmak istiyorsanız, şifrele seçeneğine tıklayın.
  • Açılacak ekranda yeni bir şifre girin ve şifreyi onaylayın. 
  • Ardından yedekleri görüntülemek, düzenlemek ya da yeni bir yedek almak adına Düzenle > Tercihler > Cihazlar adımlarını takip edin.

Cihazınızdaki verileri kaybetmemek adına periyodik olarak belirtilen şekilde tüm bilgilerinizi PC ile senkronizasyon yapabilir ve bu sayede de hiçbir zaman veri kaybı gibi sorunlar ile karşılaşma riski almayabilirsiniz. Yedeklerde tüm telefon yedeklenebileceği gibi fotoğraflar gibi ayrı ayrı da yedekler alınabilir.

iPhone fotoğraflarını bilgisayara atarak yedekleme

Eğer sadece fotoğraflar için yedekleme işlemi yapmak istiyorsanız, bu tür durumlarda ise yine bilgisayar bağlantısını sağladıktan sonra fotoğraflara tıklayarak içe aktar seçeneğini seçmeniz gerekir. Böylece sadece fotoğraflarınızı bilgisayarda kayıt altına alabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir