iPhone cihazların ahize ve hoparlör kısmı zaman zaman tozlanmadan dolayı verimli çalışmıyor. Bu gibi bir durumda telefonunuzun kirlenen bölgelerini rahatlıkla temizlemek için mikrofiber bez kullanın. Fakat hoparlör ve mikrofonları temizlemek biraz farklı bir durumdur. iPhone cihazların hoparlörleri ve mikrofon kısımları kirlendiği taktirde çalışmaktan geri kalırlar. Toz birikimi, makyaj kalıntısı, çamur ve buna benzer ögeler ızgaraya girdiği anda çıkan sesin kalitesini engellemektedir. Bu gibi bir durumda müzik dinlerken az ses duyacak ve telefon ile konuşurken karşı tarafın sesi size az gelirken sizinki de az gidecektir. Kirlenen iPhone hoparlörü ve mikrofonu temizlemek için yazımıza yer vereceğimiz adımları takip edin. 

iPhone Hoparlörü ve Mikrofonu Temizlemek

Temizlik işlemlerine başlamadan önce akıllı cihazınızı hazırlamanız gerekiyor. Temizlik işlemine geçmeden önce akıllı cihazınıza bağlı olan tüm kabloları çıkarın, eğer kılıf kullanıyorsanız kılıfı çıkarın, ekran koruyucu cam ekranı da çıkarmak doğru bir işlem olacak ve elbette ki akıllı cihazınızı temizlemeye başlamadan önce kapatın. 

– Yumuşak kıllı bir fırça kullanın

12 1555873060

iPhone akıllı cihazınızın hoparlörünü temizlemek için ilk teknik yumuşak kıllara sahip olan bir fırça ile tozları fırçalayarak temizlemek. Yumuşak kıllı fırça olarak diş fırçası ya da boya fırçası kullanabilirsiniz. Fırçayı kullanmaya başlamadan önce temiz ve kuru olduğundan emin olmanız gerekiyor. Hoparlör ya da mikrofonu temizlemek için fırçalama işlemi yaparken, döküntüleri kenar kısımlara doğru ovalayın ve dış kısma doğru itin. Kurumuş olarak sorun yaşatan kirleri çıkarmak adına biraz daha uğraşmanız gerekebilir. 

– Maskeleme bandı kullanın

13 1555873081

Maskeleme bandı olarak adlandırılan ürün yapışkan kalıntısı bırakmayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeple temizleme işlemlerinizi yaparken maskeleme bandından faydalanabilirsiniz. Maskeleme bandı ya da ressam bandı herhangi bir yüzeyde yapışkan kalıntısı bırakmamak adına özel olarak üretilmiştir. Hoparlörde ve mikrofon bölgelerinde çıkarılması zor kirleri çıkarmak için oldukça doğru bir araş olarak kullanabileceksiniz. 

– Kürdan kullanın

iPhone hoparlörünü ya da mikrofon kısmını temizlemek için kürdandan faydalanabilirsiniz. Fakat bu işlemde de diğerlerinde olduğu gibi hassas ızgara bölgesine baskı yapmadan işlemlerinizi gerçekleştirin. Nazik bir şekilde hareket ederek temizleme işlemlerinizi halledebilirsiniz. Hoparlör temizleme işlemi yapmak için kürdanın sivri ucundan faydalanacaksınız. Eğer belirlenen kir çok kuruysa kullandığınız kürdanı hafif nemlendirerek işlem yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken sıvının karşı tarafa geçmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. 

– Basınçlı havayı dikkatli kullanın

Dikkatli bir şekilde kullanıldığı taktirde iPhone cihazlarınızı temizlemek için basınçlı hava oldukça faydalı bir araçtır. Basınçlı hava teknolojisi özellikle ulaşılması zor kısımlara erişmek ve tozu temizlemek için mükemmel bir araştır. Güçlü basınç hava iPhone cihazlarınızı temizlerken zarar verebilir bu sebeple dikkat ederek hareket etmeniz gerekiyor. Basınçlı hava çok ciddi miktarda kuvvetli olduğu için hoparlöre ve mikrofona zarar verebilecektir. Bu sebeple kullanım esnasında hassas ve kontrollü kullanılmadır. Basınçlı havayı kullanmadan önce kullanım talimatlarını okumalı ve uygun mesafeden kullanmalısınız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir