İPhone cihazlarıyla ilgili en büyük sorunlardan biri hafıza sorunları olabilir. Bu yazıda bir uyarıyı açıkladık. iPhone ‘Bellek Dolu’ uyarısı nedir ve nasıl düzeltilir?

Apple cihazları 16GB ve 32GB modelleri ile ilk kez tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Sonuç olarak, birçok kişi cihazlarında hafıza sorunları ile karşılaştı. Çünkü Apple, iPhone için ek bir hafıza kartı seçeneği sunmuyor. Böylece, uygulamaları/fotoğrafları telefonunuzdan silebilir veya iCloud’u kullanarak tüm bilgilerinizi bulutta saklayabilirsiniz. Ancak bunun için ek ücretler ödemeniz gerekmektedir.

Apple, son yıllarda tanıttığı cihazlarda düşük bellek üretmeyi durdurdu. Yeni Apple iPhone modelleri en az 64 GB kapasite ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Ancak günümüzde birçok kişi hala 16 veya 32 GB’lık cihazlar kullanıyor. Bu yazımızda iPhone’un hafıza dolu uyarısı ve çözümü hakkında detaylı bilgiler verdik.

Dolu iPhone hafıza alarmı nedir?

Cihazınızdaki depolama alanı dolmak üzereyse ve cihazınız yer açamıyorsa, “Depolama alanı dolmak üzere” uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarıyı görürseniz, depolama önerilerinizi kontrol etmeli veya videolar ve uygulamalar gibi daha az kullanılan içeriği silmelisiniz.

32 GB iPhone, 512 GB’lık hafıza iPhone’sine dönüştürüldü

Bir iPhone hafızasını dolduran nedir?

Cihazınızdaki depolama alanı dolmak üzereyse ve cihazınızda henüz yer açmadıysanız, depolama alanının dolmak üzere olduğuna dair bir uyarı alabilirsiniz. Bu uyarı, cihazınızdaki uygulamalar, fotoğraflar, videolar ve belgeler gibi birçok öğeyi silmeniz ve yeni veriler için yer açmanız konusunda sizi uyarır.

iPhone Hafıza Dolu Uyarısı Nasıl Çözülür?

  • ‘Mesajları Tut’ Seçeneğine Göz Atın
  • Fotoğraf Yayınım Özelliğini Kapatın
  • Dinlediğiniz Podcast’leri Silin
  • Sadece HDR Fotoğrafları Saklayın
  • Sesli Mesajlarınızı Silin
  • Instagram’ın Orijinal Resimleri Kaydetmesini Kapatın
  • Kullanılmayan Uygulamaları Silin
  • Safari Önbelliğini Temizleyin

Peki siz iPhone mu yoksa Android mi kullanırıyorsunuz? Hafıza dolu uyarısı aldığınızda hangi yöntemlere başvuruyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir