iPhone kullanıcılarının zaman zamanı karşısına çıkan iPhone etkin değil sorunu neden yaşanıyor? iPhone etkin değil sorunu yaşanması halinde yapılabilecek çözümler ve öneriler neler?

Apple tarafından geliştirilen iPhone modellerinde etkinleştirme sunucuları üzerinden bir sorgulama gerçekleştirilir ve özellikle sunucularda yaşanan hatalar nedeniyle iPhone orijinal ve etkin olsa dahi iPhone etkin değil gibi hatalar alınabilmektedir. Üstelik bu tür hataların yaşanması halinde telefon kullanımı engellenir ve kullanıcılar bu tür durumlarda telefona müdahale edemez. iPhone etkin değil sorunu ile karşılaşıldığı zaman cihazın kullanılamaması, acil bir sorunun yaşanmasına yol açar. Bu sorunun yaşanmasında farklı etkenler yer alabilmektedir.

iPhone etkin değil sorunu nedir, neden yaşanır?

iPhone etkin değil sorunu telefonun etkinleştirilmesi ve Apple sunucuları tarafından kontrol edilmesi sırasında meydana gelen hatalardan kaynaklanabilmektedir. Etkinleştirme sunucularının kullanılmamasından Apple ve operatör bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bununla birlikte özellikle çok sayıda yanlış giriş yapılması halinde de benzer sorunların yaşanabildiği belirtilmektedir. iPhone etkin değil sorunu yaşayan kullanıcıların bazı çözüm önerilerini denemesi, sorunun giderilmesini sağlayabilmektedir.

‘iPhone etkin değil’ sorunu nasıl çözülür?

iPhone etkin değil sorunu yaşandığında tercih edilebilecek 6 farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerin ilki SIM kart kontrolünün yapılmasıdır. SIM kart kontrolünün yapılması sırasında herhangi bir hata tespit edilirse mutlaka SIM kart değişikliği gibi alternatifler denenmelidir. Farklı bir telefonda SIM kartın denenmesi ile hatanın SIM karttan kaynaklanıp kaynaklanmadığı kontrol edilmelidir.

Bir sonraki aşamada ise GSM operatörü ile iletişime geçilmesi sorunun çözülmesini sağlayabilir. Hat üzerinden yapılacak kontroller ile birlikte sunucular ile erişime engel olan bir sorunun olup olmadığı kontrol edilecek ve varsa bu sorun giderilecektir. Eğer bu iki çözüm de iPhone etkin değil hatasının giderilmesinde yeterli olmadıysa cihazın kapatılması ve bir süre kapalı tutulduktan sonra tekrar açılarak kontrol edilmesi önerilmektedir.

Çoğu kullanıcı tarafından göz ardı edilebilmiş olsa da Wi-Fi ağı gibi çeşitli bağlantı sorunları da hatanın alınmasına engel olabilmektedir. Bu nedenle iPhone etkinleştirmenin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi adını kullanılan internette herhangi bir problem olmadığı da mutlaka kontrol edilmelidir.

iPhone etkinleştirme sırasında iTunes olarak adlandırılan özel uygulamanın kullanılabilmesi de mümkündür. Özellikle telefona herhangi bir müdahale yapamıyorsanız, telefonunuzu USB kablo ile bilgisayara bağladıktan sonra iTunes uygulaması üzerinden işlem yapabilir ve iPhone etkinleştirmek adımlarını uygulama aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Yapılabilecek son işlem ise iPhone kurtarma modu ile iPhone kurtarma işlemlerinin yapılmasıdır. Telefon için yeniden kurulum yapıldıktan sonra sorunun devam edip etmediği kontrol edilmelidir. Tüm çözümlere rağmen herhangi bir sonuca ulaşılamadığı takdirde Apple teknik servislerine müracaat edilmesi önerilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir