Türkiye’de en çok tercih edilen iPhone modellerinden birisi iPhone 6. Eskiyen model için iPhone 6 hızlandırma adımlarıyla daha iyi performans elde edebilirsiniz.

iPhone 6, Apple’ın en çok satan iPhone modellerinden birisi oldu. Şu andaki amiral gemileri çok daha iyi bir deneyim sunsa da iPhone 6 kullananlar için optimizasyon yapılması hala mümkün.

2022’de iPhone 6S Plus alınır mı?

iPhone 6 hızlandırma işlemleri

iPhone 6 hızlandırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

  • iPhone’u hard reboot yapmak
  • Son iOS versiyonuna güncelleme yapmak
  • Hareketi Yavaşlat modunu aktif hale getirmek
  • Uygulama ön belleklerini temizlemek
  • Arka plandaki uygulamaları sınırlandırmak
  • Uygulamalar için konum servislerini ayarlamak

iPhone’u hard reboot yapmak

iPhone 6 hızlandırma
iPhone 6 hızlandırma için resetleme

Tüm telefonlarda zaman içerisinde yıpranma yaşanır. Uygulama önbellekleri, çerezler telefonda performans kaybına yol açar. iPhone’u hard reboot yaparak yeniden kurmak tercih edebilecek en iyi, etkili seçenektir. Bunun için telefonu kapattıktan sonra açma tuşuna ve home tuşuna basılı tutmak yeterli olacaktır. Apple logosu görüldükten sonra tuşlara basmayı bırakın ve yeniden kurulum adımlarını tamamlayın.

Son iOS versiyonuna güncelleme yapmak

Telefonlardaki yeni sürümler, performans ve kararlılık noktasında her zaman için daha iyi bir kullanım sunar. Bu nedenle iPhone söz konusu olduğunda da mutlaka güncellemeler alınmalıdır. Beta sürümler dışında tüm iOS sürümleri ve güncellemeler alınmalıdır. Telefon hard reset sonrasında güncelleme bölümünden güncellemeler kontrol edilmelidir.

Hareketi yavaşlat modunu aktif hale getirmek

iPhone animasyonlar açısından çok zengindir. Ancak bu eski modellerde performans kaybına yol açabilir. Apple’da animasyonları devre dışı bırakarak buna bağlı sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Devre dışı bırakmak için ayarlar > Genel > Erişilebilirlik adımlarını takip ederek Hareket Yavaşlatıcı (Reduce Motion) seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Ayrıca diğer animasyon seçeneklerini de kapatabilirsiniz.

Uygulama ön belleklerini temizlemek

Uygulamalar videolardan resimlere kadar kullanıma bağlı verileri ön belleğe alır. Bu ise kısa sürede yüksek bir veri depolanmasına yol açmaktadır. Ayarlar bölümünden uygulamalara tek tek giriş yaparak geçmiş ve verileri sil seçeneğiyle temizlik yapabilirsiniz.

Arka plandaki uygulamaları sınırlandırmak

Arka planda birden fazla uygulamanın çalışması performans sorunların yol açabilir. Eğer arka planda çalışması zorunlu bir uygulamanız yoksa arka plandaki uygulamalara sınır getirebilirsiniz. Ayarlar > Genel > Arka plan adımlarından uygulamaları kontrol edebilirsiniz.

Uygulamalar için konum servislerini ayarlamak

Konum servisleri sürekli veri transferi yapılmasına yol açar. Bu nedenle konum verilerini kullanan uygulamaları kontrol etmek ve gerekmediği dönemlerde konumu kapalı duruma getirmek performans açısından önemli bir destek sağlar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir