Apple şirketi, yeni iPhone 16 modelini yapay zeka uygulamalarıyla donatmak için yeni bir işlemciye ihtiyaç duymakta. Herkes şirketin o işlemciyi geliştirdiğini de biliyor. Peki A18 işlemci, A17’den farklı olarak bizlere ne sunmayı planlıyor?

2024 yılı tamamen akıllı telefonlardaki üretken yapay zekaya odaklandığımız bir yıl olacak gibi geliyor. Apple bu yılın sonlarında iPhone 16 serisini tanıttığında da bu alanda büyük dikkat çekebilme potansiyeli var. Çünkü önemli bir yapay zeka desteğine sahip olması konuşuluyor. Samsung Galaxy S24 üzerindeki Galaxy AI ile çoktan dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu nedenle Apple şirketinin cevap vermekten başka seçeneği de  bulunmuyor.

Apple şirketi, yeni iPhone 16 modelini yapay zeka uygulamalarıyla donatmak için yeni bir işlemciye ihtiyaç duymakta.

Bu amaç doğrultusunda Apple’ın iPhone 16 telefonunun yonga setinde iyileştirmeler yapması gerekmeli ki böylece telefon tüm bu yeni yapay zeka uygulamalarına güç verebilir konumda olabilsin. Apple şirketi de da bunun farkında ve iPhone 16 da A18 yonga setinin yüksek güçlü bir nöral motorla donatılacağı iddia söylemleri bulunduğunun altı çiziliyor. Yapay zekayı destekleyecek bu nöral motorun yeni nesil MacBook bilgisayarlar için M4 yongalarında da bulunacağı söylenen iddialar arasında yerini alıyor.

Apple şirketi, yeni iPhone 16 modelini yapay zeka uygulamalarıyla donatmak için yeni bir işlemciye ihtiyaç duymakta.

iOS 18 Yapay Zeka İçin Geri geliyor

Şirketin bu yıl için  telefonlarına yapay zeka özellikleri getirmeyi planladığını zaten bilmekteyiz. Bu da bizzat Apple CEO’su Tim Cook tarafından da teyit edildiğini söyleyelim. Dolayısıyla şirketin bu özellikleri güçlendirmek adına gereken donanım değişikliklerini yapması da zorunlu bir süreç olduğu gözlemleniyor. Yeni gelecek iOS 18 işletim sistemi de bu değişimi sağlayacak yazılım alt yapısı olarak işlev görmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir