Apple’ın bir sonraki amiral gemisi modelleri olacak iPhone 16 serisinden ilk sızıntılar gelmeye başladı. Yapılan son paylaşımda iPhone 16’da yer alacak işlemi ve kamera özellikleri belirtildi. İşte merak edilen o işlemci ve kamera…

Her yeni modelde cihazlarında ciddi yükseltmeler yaparak kullanıcılara yeni bir deneyim sunan Apple, iPhone 16 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Telefonda yer alacak özellikler merak edilirken sızdırılan yeni rapor ilk bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. Öyle ki iPhone 16’da yer alacak işlemci ve kamera özellikleri raporda yer aldı.

iPhone 16 Serisi: Capture Butonu’nun Fonksiyonları

İşte iPhone 16 İşlemcisi

Yeni amiral gemisinde Apple yepyeni bir teknoloji kullanılacak. Kendi cihazları için çip üretimlerini de kendi bünyesinde gerçekleştiren Apple, yeni seride A18 Bionic çip setini kullanacak. Daha önceden bazı bilgilerin paylaşıldığı bu çip için 3nm üretim süreci olacağı belirtilmişti. Bu model, Apple’ın iPhone 16 modellerindeki performansı da arttırması bekleniyor. İşlemcinin piyasadaki rakipleri ise Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ile MediaTek Dimensity 9400 olacak. Bu nedenle cihazlar piyasaya çıktıktan sonra 3’lü karşılaştırma testleri ile en iyi işlemcinin hangisi olduğu da ortaya çıkacak.

iPhone 16 Çift 48 MP Kamerayla Geliyor

İşlemci dışında raporda yer alan özelliklere göre telefonda çift kamera sistemi yer alacak. Bu iki kamera da 48 MP desteği sunacak. Bu ana kameralara ek olarak 5x optik zoom telefoto lens de yer alacak. İşlemci desteği ile telefonun daha iyi bir kamera kalitesi sunması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın donanımların dışında yazılım desteği ile kamerada iyi bir deneyim sunduğu da unutulmamalı.

iPhone 16 serisine dair merak edilen çok fazla detay var. Ancak sızdırılan yeni raporda sadece işlemci ve kameralara yer verilmiş. Önümüzdeki günlerde diğer versiyonlara dair de detayların paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir