Sonbaharda tanıtılacak olan İphone 16 serisi için her sene olduğu gibi iddialar gelmeye devam ediyor. Bu seneki odak, yapay zeka.

Yıllardır haziran ayının ilk haftası Apple Park’ta düzenlenen WWDC etkinliğinde Apple’ın üretken yapay zeka temelindeki İOS 18 işletim sistemini tanıtması bekleniyor. İOS 18 ile gelecek yapay zeka özelliklerinin İphone 16 serisi cihazlara özel yanları da olabilir. Bunun sebebi Apple’ın şimdiye kadarki işlemcilerinde de “Neural Engine” kullanıyor olsa da 2024 yılı işlemcileri olan A18 ve M4 için işlemciye dahili olarak gelen yapay zeka çiplerindeki çekirdek sayılarının anlamlı şekilde artacak olması. 

İphone 16 serisi için şimdiye kadar açığa çıkan diğer ilgi çekici özelliklerden biri ise batarya konusundaki değişimler olacak. Sektördeki sızıntıları aktaran kaynaklardan olan MacRumors’un iddiasına göre İphone 16 serisindeki batarya kapasiteleri de değişecek, Plus modeli haricindeki modellerde kapasite artacakken Plus modelinde bir düşüş yaşanacağı iddia edildi. Bu durumun güç verimi artan işlemci ile kompanse edilmesi bekleniyor.

İphone 16 Serisi

İphone 16 Serisi İçin Değişen Diğer Özellikler

Pro Max modelinde L batarya yerine düz batarya bataryaya geçileceği iddia edildi bu durum anakart tasarımının değişeceğinin de bir habercisi. Bu durumda İphone’larda 5G’yi mümkün kılan mmWave anteninin de yeri değişecek. Ayrıca ekran boyutlarında da Pro ve Pro Max modelleri için 6,1 ve 6,7 İnç’ten 6,3 ve 6,9 inç’e bir değişim bekleniyor. 

Geçtiğimiz ay çıkan söylentilerde tüm İphone 16 serisine gelmesi beklenen basınç algılayıcı Capture butonunun çıkıntısız şekilde cihazlara monte edileceği ve dokunma sertliğiyle süresine bağlı olarak işlevsel bir kullanım sunacağı konuşulmuştu. Bu buton aynı zamanda deklanşör gibi de çalışacak ve hafif dokunmayla netleme ve sert dokunmayla çekim gibi fonksiyon da taşıyacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir