Apple, iPhone 16 serisinden kullanılacak olan Capture butonunun fonksiyonları ortaya çıktı. Şirkete yakın kaynaklara göre düğme beklenenin aksine mekanik olacak. Ancak buna rağmen dokunma ve basınç algılama özelliklerini kullanıcılara sunacak. Buton basınç ve baskıyı desteklediğinden dolayı düğme üzerinde sağa ve sola kaydırma yaparak yakınlaştırıp uzaklaştırma yapılabilecek. Diğer fonksiyonları ise, hafif dokunma ile odaklama/netleme ve daha sert dokunuşlar ile de video kaydı başlatabilecek. Tüm bunlardan anlayacağımız üzere düğmenin ana işlevi fotoğrafçılık ve video çekimi olacak. 

Bu yeni butonun iPhone 16’ ya entegre edilmesiyle beraber cihazlardaki mmWave anteninin de yerinin değişmesi söz konusu olabilir. Söylentilere göre iPhone 16 serisi RAM kapasitesi şu şekilde olabilir:

  • iPhone 16: 8 GB 
  • iPhone 16 Plus: 8 GB 
  • iPhone 16 Pro: 8 GB 
  • iPhone 16 Pro Max: 8 GB 

Apple iPhone Tasarımlarında Değişikliğe Gidiyor

Bugüne dek ortaya çıkan sızıntıların ortak noktası Apple’ın yaklaşan iPhone 16 serisinde önemli değişikliklere gitmeyeceği yönündeydi. Ancak söylentiler bu kez geçerli olmayacak gibi görünüyor. 

Adsiz tasarim 35 1

Beklentilere göre dinamik adanın boyutları küçülecek ve hatta iPhone 14 ve 15’lerde kullandığı tasarımın aksine yeni Android modellerde sıklıkla karşımıza çıkan delikli ekran tasarımına geçecek. iPhone 16 Pro’nun ekranının 6,1 inçten 6,3’e çıkması beklenirken Pro Max’ın panelinde bir değişikliğe gidilmeyecek. Pro’larda 12 Mekapiksel ultra geniş açılı kameranın 1/2, 55 inç 48 Megapiksele yükseltileceği ifade ediliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir