iPhone 15’in önceki model olan 14’e nazaran daha az talep gördüğü ortaya çıktı. Apple şirketi, iPhone 16 ile alışılmadık bir şey yapacağının sinyallerini verdi bile. Apple iPhone 15 modelini daha yeni tanıtmıştı. Çin’de bu modele talep eksikliği var. Apple’ın Çin pazarındaki satışları konusunda düşüş yaşadığı ile ilgili bir Bloomberg raporu da var.

iPhone 16 Hangi Özellikleri İçerecek?

iphone 15 pro kutu açılımı

Daha uygun fiyatlı iPhone modellerinin Çin mağazalarında çok daha rahat biçimde bulunabildiği söyleniyor. Bunun yanı sıra Çin’de Huawei gibi yerel akıllı telefon üreticileri ile sıkı bir rakip olma durumunun varlığından da söz ediliyor. Bu rekabetin nasıl sonuçlanacağı ise tamamen merak konusudur. Huawei’nin akıllı cep telefonlarına olan isteğin yüksek olduğunu ve bu durumun Apple açısından ciddiye alınması gereken bir risk tablosu çizdiğini söyleyebiliriz.

Diğer taraftan, iPhone satışlarının ABD’de ve öteki yerlerde güçlü biçimde gerçekleştiği bilgisini alıyoruz. Avrupa ve Hindistan Apple ürünlerine karşı yüksek ilgi gösteriyor. iPhone 16 modelinin ise gelecek senenin en iyi cihazlarından biri olacağı söyleniyor. 5G modem ve Wi-Fi 7 özelliği ile çok konuşulacağa benziyor. Tüm iPhone 16 modellerinin A18 ailesine mensup çiplerle güçlendirileceği bilgisi de kulislerde dolaşıyor. İlerleyen zamanlarda iPhone 16’ya dair daha fazla özellik hakkında bilgi alıyor oluruz diye düşünüyoruz. Sizce iPhone 15 serisi daha çok rağbet görecek mi yoksa hemen unutulacak mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir