Apple’ın henüz iki nesil sonra 2023 ve 2024 yıllarında sunacağı iPhone 15 ve iPhone 16 serisi modellerin periskop kamera odaklı cihazlar olarak piyasaya giriş yapacağı iddia edildi. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Apple etkinliği ile beraber 6.1 inç büyüklüğünde OLED ekranlı iPhone 14, 6.7 inç OLED ekranlı 14 Max, 6.1 inç 120 Hz OLED ekranlı iPhone 14 Pro ile 6.7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip 14 Pro Max modellerinin çıkış yapması bekleniyor. Benzer dönem olarak 2023 yılının eylül ayında ise iPhone 15 serisini göreceğiz. 2024 yılının eylül ayında ise büyük ihtimalle bu kombinasyona sahip iPhone 16 serisini göreceğiz. Bu modellerin periskop kamera detayı ile öne çıkması bekleniyor. Bir süre önce analist Ming-Chi Kuo tarafından tedarik şirketleri üzerinden elde ettiği bilgilere göre Apple, periskop kamerayı ilk olarak önümüzdeki yılın iPhone 15 Pro Max modelinde kullanacak. iPhone 15 Pro’da ise periskop kamera konulmayacağı ifade ediliyor.

iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 Pro kamera odaklı gelecek

iphone 15 pro max ve 16 pro periskop kamera ile one cikacak 1

Analist Kuo’ya göre iPhone 16 serisinde periskop kameranın hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max modellerinde yer alacağı ifade ediliyor. Söz konusu bu kamera sisteminin 1/3 inç 12 megapiksel sensöre sahip olacak ve sensor-shift teknolojisi ile 6 kata kadar optik yakınlaştırma sunacağı belirtiliyor. Apple şuan var olan modeller için 3 kat optik zoom sunabiliyor. Periskop kamera sistemleri daha çok Android tarafında sıkça tercih edilirken, yüksek seviyelerde yakınlaştırma yapmak mümkün oluyor.

Yaz aylarının sonunda gelecek olan iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modelleri için ise 48 megapiksellik geniş açı bir kameranın bulunması bekleniyor. Bu yeni kameralar daha düşük diyafram değeri ile çok daha iyi ışık alacak. Şuan için cihazlara dair bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir