Apple, teknoloji severlerin merakla beklediği iPhone 15 modelinin tanıtımını yaptığından beri piyasada sular durulmuyor. Apple tarafından yapılan açıklamada ‘şimdiye kadarki en gelişmiş kamera sabitleme sistemi’ kullanıldığı ifade edilen iPhone 15 Pro Max modelinde kamerada yaşanan kısıtlamanın neden olduğu ve kamerada neden 5x ile sınırlandırılmış bir odaklama özelliği olduğu en çok konuşulan ve tartışılan konulardan birisi oldu. Çok geçmeden bu konuda açıklama yapan teknoloji devi Apple, iPhone 15 Pro Max modelinin kamerasında neden 5x odaklama kullanıldığını anlattı.

iPhone 15 Pro Max kamera kısıtı
iPhone 15 Pro Max kamera kısıtı

iPhone 15 Pro Max kamera kısıtlanması hakkında açıklama yapıldı

Lansmanı yapıldığı andan itibaren en çok konuşulan konulardan birisi  hiç şüphesiz iPhone 15 Pro Max’teki telefoto lensin neden 5x ile sınırlandığı ile ilgiliydi. Bu tartışmalar üzerine Apple; bir açıklama yaparak bunun nedenini açıkladı. Apple; iPhone 15 Pro Max modelinde kullanılan lensin; OIS ve otomatik odaklama ve 3D sensör kaydırma modülü ile birleşimiyle birlikte şimdiye kadarki en gelişmiş kamera sabitleme sistemi olduğunu ifade etti.

Apple yaptığı bu açıklamada; iPhone 15 Pro Max modelinin kamerasında neden 5x yakınlaştırma olduğu tartışmalarına da yanıt verdi. iPhone 15 Pro Max modelinde kullanılan 5x lensin 10x lense kıyasla inanılmaz derecede iyi sabitlediği ifade edilirken; Apple şirketinin kamera yazılımı mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamayla da konu daha da detaylandırıldı. Bu açıklamaya göre; Apple iPhone 15 Pro Max modelinde dengeyi 5x yakınlaştırmada sağlayarak, 10x yakınlaştırma için en iyi deneyimin tripod kullanımıyla olabileceği ifade edilmiştir.

Apple’ın iPhone ürün pazarlaması kıdemli direktörü Maxime Veron konuyla ilgili yaptığı açıklama ile; iPhone 15 Pro Max modelinde kullanılan ve tartışma konusu haline gelen 5x lensin f/2.8’de açılarak mükemmel ışık yönetimine sahip olduğunun altını çizmiştir. Daha düşük diyafram açıklığı sayesinde kameranın sensörünün daha fazla ışığı yakalamasına imkân tanıdığını belirten ünlü direktör, lansman sonrasında ortaya çıkan tüm bu tartışmalara da açıklık getirmiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir