Foxconn iPhone 15’in deneme üretimini tamamladığı söyleniyor, yani Çin’in Zhengzhou kentinde yer alan ana montaj tesisindeki modelleri seri üretime hazır hale geldi. Apple, 2023 yılının devamında tedarik zincirindeki istikrarını devam ettirebilirse bu yıl büyük kâr hedefine ulaşacak.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin 48MP ana kameraya sahip olacağı söylenmişti ancak tedarik zincirinde yaşanan sorun nedeniyle Apple yakında sunacağı amiral gemisi iPhone modellerinin çıkışını ertelemek zorunda kalacaktı.

Apple tedarik zincirindeki sorunun çözülmesini sağladı ve yeni bir sorun çıkmadığı sürece üretim konusunda herhangi bir gecikme yaşanmayacak.

Şirketin ilk sevkiyat hedefi 85-90 milyon adet arasında yer alıyor. İlk sevkiyatta kaç adet iPhone 15, kaç adet iPhone 15 Pro modeli üretileceğine dair bir bilgi yer almıyor.

Apple mevcut iPhone kullanıcılarını yeni iPhone 15 modellerine geçmeye teşvik edecek

iPhone 15 ilk üretimlerine başlıyor

Apple’ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin üretiminin artmasını hedefliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, mevcut iPhone modellerine kıyasla daha fazla özellik ve iyileştirmelerle donatılacak. Apple bu geliştirmelerle müşterilere daha yüksek bir performans ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. Apple mevcut iPhone kullanıcılarını yeni modellere geçmeleri için teşvik edecek. Satışların yükselmesiyle birlikte şirketin gelirleri de artış gösterecek.

Foxconn artan talebi karşılayabilmek için yeni işe alımlarda kayıt primlerini arttırdı ve Apple’ın hedeflerine ulaşabilmesi için ise iş gücünü tek seferde 200.000 kişiye yükseltti.

Söylentilere göre Foxconn bu yıl iPhone 15 ve İphone 15 Pro Max modelleri seri olarak üretecek. Luxshare ise bu yıl yalnızca ikincil tedarikçi olarak görev yapacak. iPhone 15 serisinin 2023’ün son çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir