iPhone 15 Pro’nun ısınma probleminden sonra bir sorun daha kendini gösterdi. Bazı iPhone 15 kullanıcıları, hoparlörden rahatsız edici, cızırtılı bir ses geldiğine dair şikayet kaydı oluşturdu. iPhone’un yeni serisinde gerçekleşen problemler bir türlü son bulmuyor. Telefonun aşırı derecede ısınmasının yanı sıra başka problemler de baş göstermeye başladı. Bir sosyal medya mecrasında birçok kullanıcının iPhone 15’in hoparlörü ile ilgili sorunlar yaşadığı görüldü.

iPhone 15 Hoparlörü Hayli Cızırtılı

iphone 15 pro max

Kullanıcıların büyük bir kısmı telefonun hoparlöründen cızırtılı ses çıktığını ifade ediyor. Ses seviyesi arttırıldığı an cızırtı sesi devreye giriyor. Gelen şikayetlere göre bu durumdan en çok etkilenen kullanıcılar genellikle kulaklık kullananlar oldu. Bir kişi, iPhone 15 Pro Max’te tam seste hoparlör üzerinden arama yapınca seste çınlama olduğunu söyledi.

Başka bir kişi ise video izlerken sesin patladığını ifade etti. Ücretsiz değişim yaptıranlar da aynı sorunla tekrar karşılaştıklarını belirtti. Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal kaynaklı mı olduğu henüz belirlenmedi. Apple yetkilileri de duruma dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. İlerleyen günlerde konuya dair bir açıklama geleceğini düşünüyoruz.

Cızırtılı sesler kullanıcı deneyimi açısından oldukça negatif bir durumdur. Arama yaptığınızda, keyifle müzik dinlemek istediğinizde sürekli olarak cızırtı çıkaran bir cihaza sahip olmanız sizi rahatsız edecektir. O nedenle ses kalitesini her zaman üst seviyelerde duymak istersiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir